Waarom je NIKS aan weersverwachtingen hebt

Ze komen er eigenlijk al jaren mee weg: weermannen en -vrouwen. Bijzonder wel. Elke dag kijken miljoenen mensen naar allerlei weerberichten: op internet, op televisie, met een mobiele weerapp, maar hoe vaak klopt het daadwerkelijk ook? Heel vaak niet toch? Ik ben zelf al niet zo’n beste weerchecker, zie een eerder blog over gepaste kleding tijdens bepaalde temperaturen (lees hier). Veel mensen roepen dan ook: “ja, het zou mooi weer zijn morgen (of van het weekend)” (of sneeuwen, of regenen, of whatever).

Als het dan de dag in kwestie niet zo blijkt te zijn, wat doen we dan? Niks. We kijken die dag gewoon weer naar het nieuws, en geloven maar weer dat de nieuwe weersvoorspelling wél klopt. Schitterend. Het gaat natuurlijk te ver, en te zuur, om hierover je beklag te doen. Dan heb je wel erg veel tijd over. Net als dit blogje over dit onderwerp klopt. Maar ik stel dingen aan de kaak. Ik breng dingen in kaart. En ben niet bang om mijn mening hierover te geven #haha.

Anyhow. Eerder deze week werd voorspeld dat er weer een bui Sahara-zand zou aankomen en dat je je auto daarna weer lekker kan wassen (balen, had ik net gedaan, zie vorig blog hierrr). Maar op dit moment van schrijven, geen Sahara-zand. Wel sneeuw. WTF… Dus in plaats van een zandstorm, nu wat laffe sneeuw. Da’s toch wel een heel ander uiterste. En die weermannen en -vrouwen thuis maar lachen, vrees ik.