Royston Drenthe | hoe mijn mening veranderde

Royston Drenthe was een voetbal-talentje van weleer: hij maakte furore bij Jong Oranje, en hij zou hét grote talent worden. Daar zat wat in. Maar dat vond ook vooral Royston zelf. De roem steeg snel naar het hoofd. Kun je hem dat kwalijk nemen, als je op 20e al 1.6 miljoen euro per jaar verdiend. En naar één van de grootste, bekendste voetbalteams in Spanje, en dus de wereld gaat. Er gingen wat beelden van hem rond. Een vervelend mannetje. In het veld en buiten het veld. Het fragment over ‘een stukje stift op zijn shirtje’ ging viraal in Nederland.

Royston gleed af. Hoongelach in Nederland, want niets leuker dan iemand die een grote waffel had, alles kwijtraakt. Leedvermaak. Ik maakte me er ook schuldig aan. Blijf gewoon ‘redelijk’ normaal doen. Tegelijkertijd is dat ook wat hypocriet van mij, want ik ben groot fan van Diego Maradona. En die is alles behalve normaal gebleven. Anderzijds: Royston is en was geen Diego Maradona. Nog geen 3%.

Maar ik heb een nieuw inzicht gekregen van Royston. Royston is een goed ventje geworden. Heeft beseft dat hij niet zo handig was in zijn uitspraken en acties. En dat een voetbalcarriere heel betrekkelijk kan zijn. Royston is een goedlachs leuk ventje, met humor en verstand. Hij werkt nu zelfs in de zorg. Hieronder wat artikelen en YouTube fragmenten van toen en nu. Zie. Het kan wel.

Royston Drenthe: van irritant ventje naar leuk kereltje!

1. Klik hier voor de link over zijn werk in de zorg

2. En nog een artikel hierover