Taxi’s

Nooit zo bij stilgestaan, maar taxi’s zijn eigenlijk een rode draad in mijn leven. Van de week besefte ik het ineens. In Argentinië waren er Peugeot 404’s in zwart en geel, opvallende modellen met opvallende kleuren. Een kleurstelling die je ook bij Amerikaanse taxi’s ziet of zag. Hieronder wat impressies. Wie kent niet die zwart-wit posters van New York, waarbij je alleen de taxi in full color afgebeeld zag staan? Ook had ik als kind een grote speelgoed taxi.

Mijn vader reed ook even taxi; met 2 banen tegelijk in korte tijd kon hij extra snel geld verdienen voor familie in en de reis naar Argentinië ergens begin jaren 80, toen vliegen met het gezin nog een heel dure en speciale gelegenheid was.

En natuurlijk zijn de black cabbies in mijn favoriete stad London wereldberoemd! Ook qua computerspelletjes vond ik dingen met taxi’s leuk: Space taxi op de commodore, waarbij je met een vliegende taxi poppetjes moest halen en brengen op verschillende platforms. En Crazy Taxi in de arcadehallen en later op de Playstation waarbij je in een woeste Amerikaanse cabrio ook mensen moest halen en brengen. En nu is er weer iets nieuws, kwam ik van de week achter: erg verslavend. Traag qua tempo, maar leuk en realistisch: Taxi Life op de PC. Van de week een uurtje zitten spelen. Blijft altijd een ding: als volwassen vent achter je computer zitten met een Logitech stuurwiel & pedalen-setje, haha.

In het normale leven, zeker niet in Nederland, gebruik ik nauwelijks taxi’s. Ja, in het buitenland met name Ubers, wat feitelijk ook gewoon taxiservices zijn. Dat is an sich niet gek, maar een vader die even taxi reed, diverse computerspelletjes met taxi’s en nostalgisch speelgoed-taxi-autootjes. Het lijkt wel een dingetje.

Een impressie van het trage maar grappige computerspel Taxi Life: