Trip nummer 4 van dit jaar

Voor veel mensen is de vakantieperiode alweer voorbij. Veel mensen namen dan wel vrij maar bleven in en rond huis. Of in iedergeval Nederland. Soms uit budgetredenen, soms uit geen gedoe in buitenland durven of willen opzoeken. Allemaal logisch en begrijpelijk. Ik sta aan de vooravond van mijn vierde trip. Ik wilde al eerder dit jaar naar Praag (zie hierrrr), maar dat werd uiteindelijk Berlijn (zie hier).

Ik liet me tegenhouden door de regel dat je dan daar in Tsjechië 5 dagen in quarantaine moest. Maar nu doe ik dat niet (meer). Je leeft maar één keer en ik hoor zoveel mensen om mij heen die overal maar naar toe gaan (net als ik zelf overigens), maar werkelijk nérgens gechecked worden op allerlei moeilijke corona-codes, -tests, -uitslagen, etc. Behalve in de Franse horeca zijn er blijkbaar wat ijverige mensen. Enfin: het blijft allemaal zo lekker onlogisch, maar ook oneerlijk als je bijvoorbeeld horeca-ondernemer bent. Voor de horeca heb je vanaf 25 september dus wél een coronapas nodig, maar loop je met honderden anderen op zaterdagmiddag door de IKEA: dan weer niet.

Belachelijk, deze uitsluitsels. Maar goed: wat kun je er als ‘solo burger’ aan doen…? Ik geloof wel in opstand van grote groepen die weerstand bieden. We zullen het zien. In iedergeval zit ik vanaf volgende week (onder andere) in Praag, en ik laat mij ook niet meer tegenhouden voor mijn échte grote(re) vakantie in Engeland. Daar ga ik mijzelf maar eens in verdiepen tijdens of ná Praag. Heerlijk, die voorpret. Oh, ik vergeet nog dat ik vrij snel na Praag met twee andere ongeleide mannelijke projectielen een weekendje Antwerpen pak. We spreken al weken over een zgn. “Hangover”-weekend. Ken je die film? Vooral de aftiteling is hilarisch! Dat zien wij ook voor ons, maar goed! Tijd om te reizen. Heerlijk. Dingen zien, ervaren, mensen ontmoeten, bezienswaardigheden en restaurants: ik hou d’r van.