Tegenwoordig word geen goede muziek meer gemaakt

Nee, ONZIN. Je hoort het wel eens van mensen die alleen oudere muziek koesteren. Ik heb wel eens gezegd: elk decennia heeft goede muziek. De jaren 60 en 70 staan natuurlijk bekend om hun grote hits in de Top 2000 allertijden: idolen als Pink Floyd, Dire Straits, etc. Maar ook in de jaren 80 zijn tientallen, misschien wel honderden, goede nummers gemaakt. Veel synthesizerpop, maar zulke catchy nummers van Talk Talk, Cock Robin, noem ze maar op. Ook bands als U2, Simple Minds, The Cure, etc. Er was veel goeds in de jaren 80. De jaren 90 was in mijn beleving wat minder qua muziekperiode, maar vergis je niet: het was ook het ontstaan van superbands als Live, Keane en Coldplay. Of kwamen die iets later? In iedergeval kwam mijn muze Sia een beetje op in de jaren 10 (2010 en verder dus).

Anyway, ik luister weinig radio. Wel veel muziek hoor, maar niet op de radio in de auto. Toevallig hoorde ik wel een deejay even praten met een luisteraar, en die vroeg het nummer “Pain” aan, van de band The War On Drugs (hier hun Wikipedia-pagina). Ik had er nog nooit van gehoord, maar na 20 seconden luisteren dacht ik gelijk: “Wát een ont-zet-tend gaaf nummer”. De stem van de zanger, de melodielijnen van de zang. Werkelijk. Jawel. Goede muziek is van alle tijden. Elk jaar komen er goede nummers uit.