Prahaaaaaa. Praag dus.

Volgens diverse lijstjes, zoals deze hierrrrrrr, staat Praag vaak in de Top 10 mooiste steden allertijden.

Heul lang geleden ben ik er geweest. Twee keer. Éen met mijn vader ooit, als tiener, en later als twintiger nog een keer. Ik herinner mij het inderdaad als een fraaie stad, maar heb echt YouTube en Tripadvisor nodig om te kijken ‘hoe dat er ook allemaal weer uit zag’. Ik herinner mij de wereldberoemde brug natuurlijk nog wel. Verder weinig, dus zal ik het als nieuw beschouwen: het idee is om er half/eind juli een week te vertoeven; voorzichtigjes aan kan het reizen dus weer beginnen na dat hele Corona-gewauwel. Wel ‘fingers crossed’ dat er niet weer iets gebeurd op dat gebied. Engeland laat nog op zich wachten, maar Engeland loopt niet weg. Dan maar Praag. Voor nu dan.

Uit een soort van half/half beroepsdeformatie, is een bezoek aan de Praagse bibliotheek ook een must; staat al in de Tripadvisor-lijst van ‘things to visit when you’re in Prague’.

Indrukwekkend filmpje over de Praagse bibliotheek is hier te zien: