Mijn jaarlijkse eindejaarsgeschenk aan mijzelf

Een decembercadeau aan mezelf. Ben ik pas enkele jaren geleden mee begonnen. Drie jaar geleden kocht ik een Charvel San Dimas gitaar die al zeker een paar jaar op mijn bucketlist stond. Een mintgroene. In december kwam hij binnen. He-le-maal te gek. Nog steeds mijn favoriete gitaar. Vorig jaar pakte ik groots(er) uit. Al heel heel héél lang wilde ik eens een Mazda(atje) MX5 erbij hebben. Zo’n kek achterwielaangedreven roadstertje. Een tweezitterscabrioletje. Voelde me een beetje opgelaten, maar anderzijds: fuck it. Soms moet je dingen gewoon doen of gedaan hebben. Zo’n auto kun je ook weer snel verkopen. Ik had, ook zo tegenstrijdig, twee heel goede jaren gehad door de corona-periode. Waar veel ondernemers (ook opdrachtgevers van mij) in zwaar weer zaten, zoals horeca-ondernemers, was ik blij dat ik mijn vak had gekozen. Er was en is nog steeds een groeiende vraag naar mensen met mijn profiel. Als je ‘iets in digitale marketing of – communicatie doet’, dan ligt de wereld aan je voeten. Dat is ook geluk hebben, dat mijn carriere dit pad heeft genomen. Dat besef ik mij heel goed. En ik vind het heel leuk. Dat is fijn, als je met leuke dingen ook nog je boterham, baguette-je of croissantje kunt verdienen.

Dit jaar iets bescheidener weer. Weer een gitaar. Maar één om naar uit te kijken. Wat sommige mensen hebben met Funda (continu woningen kijken, zonder te kopen) of auto’s (ja, ik zelf ook, op Autoscout, kan ik dagelijks kijken), heb ik ook met gitaren. Op YouTube volg ik nodige gitarist en ik zit vaak te browsen op een paar grote gitaarwebsites, zoals Bax Store, Thomann of Music Store in Keulen.

En dan soms kom je een gitaar tegen, … op slag verliefd. Zie de afbeelding van dit blog. Wat een beauty. Die kleurstellingen. Ik hoef hem niet eens te proberen. Ik wil hem blind kopen. Dat heb ik ook gedaan met eerdergenoemde Charvel gitaar. Gitaren in die prijsklassen: die vallen nooit tegen. Ik kijk er nu al naar uit. Da’s ook leuk, iets om naar uit te kijken. December lijkt nog zo ver. Het is nu september.

Can’t wait to receive my new baby (moet hij wel op voorraad zijn, bedenk ik me nu).