Het irritante van consumptie-ijs

Je kent het vast wel: wezen uiteten, méér dan genoeg gegeten (of het nu a la carte of buffet is), eigenlijk zit je propvol, totdat… je iets hoort over ‘ijs’. Wil iemand nog ijs?

NO!

IJs gaat er altijd in. Het vult alle kieren en gaten in de maag op. En daarna? Megaspijt meestal. Los van de kcal’s, het geeft een nog opgeblazener gevoel. Maar ijs is dan ook wel heel lekker. Vinden de meesten, net als chocolade. Dat lust nagenoeg iedereen. In alle vormen en soorten. Waterijs, Italiaans ijs, softijs, McFlurry’s, Sundae ijs, Sorbets, chocoladebar-ijs, ga zo maar door. En, in Engeland steken ze een chocolade-stokkie in je softijs (een zogenaamde ‘flake’) en op Sicilië kun je gewoon (weliswaar: zoet) broodje bestellen met daarin bollen Italiaans ijs. Apart genoeg: veel vrouwen die ik ken, kiezen de zwaardere smaken ijs: hazelnoot, vanille, chocola. Ik hou meer van de frisse (fruit)smaken. Mango, Citroen, enz.

Nou, dit ging niet ergens echt over he? Moet ook kunnen af en toe. Vind ik.