Een band waar IEDEREEN wel een paar nummers van kent

Het eerste nummer raakte mij gelijk. Ik wist gelijk: dit word een knaller van een hit. En hun tweede nummer ook. En derde. En eigenlijk is Keane gewoon één van die Britse bands die mij hart heeft veroverd. Ze zitten letterlijk en figuurlijk in de hoek van Coldplay, want er zit zelfs een verbintenis tussen die twee bands. Want, geloof het of niet, maar Keane heette eerst Coldplay. Alleen vond de oprichter van Keane “Coldplay” geen leuke naam, en gaf de naam gelijk weg toen Chris Martin (een jeugdvriend van Tim) er om vroeg. Goh. Beide bands hebben wereldfaam gemaakt. Coldplay is nog wat groter dan Keane, maar onderschat Keane niet; ze hebben zoveel hits gehad!

Ik zit net te denken: wat zou er gebeurd zijn als de oprichter van Keane en de oprichter van Coldplay (dus Tim en Chris) samen in één band hadden gezeten? Wat was er dan uit gekomen? Was er wat van terecht gekomen, zoals Lennon & McCartney van The Beatles? Mick Jagger en Keith Richards van The Stones of (mijn favoriete (ex)duo) Roger Waters en David Gilmour van Pink Floyd (die laatsten staan er ombekend veel te hebben liggen ruzieën, tot aan een rechtzaak aan toe, maar dat terzijde).

Terug naar Keane. Hieronder een selectie. De stem van de zanger, het typische pianogeluid, de teksten, ik vind het zo’n ont-zet-tend goede band. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Ik vind het heerlijke muziek voor in de auto, als je effe alleen zit.

Meer lezen over Keane? Dat kan hierrrrrrrrr

Wie kent deze niet?

Of deze?

Oh, en deze is ook zo prachtig…

Ja, ik kan wel effe doorgaan, want dit is ook een goed nummer zeg…

Okay, okay, de laatste…

Oh, nee toch niet… Dit is de laatste!

Ofwel, geweldige band (als je dit tekstje nog leest na al die YouTube links!) #respect