Liefde op het eerste gezicht en trouw zijn

Deze titel klinkt natuurlijk super ‘clickbaiterig’. Clickbait is een term die staat voor het overhalen van internetters om op bijvoorbeeld een video te klikken. Het prikkelt de nieuwsgierigheid enorm, en bekijk je dan de video, dan lijkt in de meeste gevallen de inhoud enorm mee te vallen. Feitelijk ben je er dus ingetrapt, en is het doel van de auteur bereikt. Een mooi voorbeeld zijn titels als:
“This puppy hates his owner, but see what happens next!”.
Deze titel is dat ook, want het wekt de indruk dat ik het over een persoonlijke relatie heb, maar nee: het gaat over auto’s. Kun je liefde op het eerste gezicht ervaren op een niet-levend object, zoals een auto? Of misschien zelfs een gerecht?

Ik bedacht deze post omdat ik zojuist een foto en toen een video (de betreffende video zie je onderaan deze pagina) zag van de nieuwe Audi E-Tron GT. Een enorm gave video van een enorm gave auto. Super futuristisch en natuurlijk niet goedkoop: net iets boven de ton in euro’s. Ik was spontaan verliefd. Misschien als mijn inleg cryptocurrencies (klik hier voor een eerdere post hierover) als een raket omhoog schieten, overweeg ik het, of “hem” 😉 Of het een auto is waarbij je zomaar overal kan voorrijden is een tweede. Het is nogal on-Nederlands, he? Mensen vinden je al snel een bal, arrogant of dikdoener. Dat vind ik deels ook wel, maar anderzijds: mijn filosofie is: je leeft maar één keer, ik heb er hard voor gewerkt en enkele jaren heel veel stress gehad. Waarom zou je dan niet je leven zo tof mogelijk inrichten, als het kan? Ik vergeet daarbij nooit waar ik vandaan kwam of mensen die het minder goed hebben, maar dit laatste is een ander onderwerp waarover ik ook al eens schreef op dit blog. Terug naar de titel: want de “liefde op het eerste gezicht” heb ik nu verklaard, maar “trouw” zijn nog niet.

In een persoonlijke relatie ben ik overigens wél erg trouw, maar merkentrouw ben ik niet. Ik ken mensen die al jaren en jaren hetzelfde merk auto rijden, maar dat heeft mij nooit zo aangesproken; natuurlijk moet een auto wel sexy, goed en mooi zijn, dus in een Dacia zal ik nooit gezien worden, maar als ik kijk naar de automerken die ik heb gehad: Honda (mijn eerste auto), diverse BMW’s, Volkswagens en Volvo’s. Op dit moment rij ik mijn eerste (en ik denk niet: mijn laatste) Audi. Een fantastisch, dik, snel apparaat op 4 wielen. Wel erg klinisch; dat is een argument wat ik vaker las en hoorde bij Audi-reviews. Het is allemaal eng perfect. Misschien zelfs ‘weinig spannends’, maar anderzijds: een auto moet technisch wél trouw zijn.

Lang verhaal kort: ik werd verliefd op de Audi E-Tron GT die je hieronder ziet, maar of ik dan dáárna trouw blijf aan Audi: dat betwijfel ik. Op mijn autobucketlist (ik heb al een reisbucketlist, zie deze post) staat in iedergeval nog zo’n schattige Mazda MX5 voor in de zomer, een Mercedes (nog niet bekend welk type hoor) en, uiteraard, een Porsche 911. Je moet iets te dromen hebben. Bekijk hieronder het filmpje van de besproken Audi (ook al geef je niks om auto’s, kijk dan toch even hoe ont-zet-tend gaaf deze video is gemaakt!)