Ongemakkelijke televisie

Soms is het gewoon lekker om geestdodende televisie te kijken. Ik kijk al niet heel veel televisie meer de laatste jaren. Of, althans: bijna alles ‘on demand’ met NLZiet, Netflix of YouTube, maar gewoon ‘live’ televisie kijken doe ik niet meer eigenlijk. Zo kwam ik tijdens het browsen op NLZiet vorig jaar op Lang Leve De Liefde terecht. Een dagelijks programma die het concept van Big Brother met First Dates combineert. Ze bedenken wat, he? Ik zat te kijken en ik dacht: jee, dit kan niet waar zijn. Je zou denken dat de programmamakers een beetje hun best doen om een stel te matchen, maar gênanter dan dit televisieprogramma zie je niet snel.

Mensen moeten het een dag volhouden met elkaar, en dan kijken of ze een dag (of meer) willen verlengen: dus langer in het huis blijven zitten met elkaar. Ik heb van alles voorbij zien komen, maar één van de toppunten was een jongen die de term ‘onhandig’ of ‘kneus’ had uitgevonden. Hij zou wel even een ontbijt regelen de volgende morgen voor zijn vrouwelijke date. Croissants die je nog moest bakken, deed hij ‘rauw’ op een bord, scheurde ze open en pleurde er wat jam tussen. Jus d’Orange maken ging ook opmerkelijk: hij pakte wat sinaasappelen en ging deze handmatig persen. Met een electrische sap-pers. Hij wist niet hoe dat ding werkte en zat reddeloos naar de stekker te kijken. WTF? En, eieren koken. In een pan, met water, dat dan weer wel, en die vervolgens in de magnetron. Say what? Die eieren kwamen er dus half rauw uit. Het meisje at dus niks van zijn ontbijt. Dat vond hij maar vreemd. Natuurlijk: dit voorbeeld kan uitzonderlijk zijn, dat klopt, maar steevast zie je dit patroon: de wanhopige man wil zijn vrouwelijke partner al na 2,5 uur innig knuffelen en aanraken en roept na 4, 5 uur al “ik hou van je”. Okay. Dan is er iets mis met je. En de volgende morgen zegt de vrouw in 9 van de 10 gevallen: nou, ik wil niet verlengen, want ik voel geen romantische klik. Wat eigenlijk andere woorden zijn voor: ik vind je gewoon niet interessant of niet mannelijk genoeg.

Anyway, wil je overigens nog een ander plaatsvervangende schaamte televisieprogramma zien? Kijk dan eens naar “Married at first sight”. Mensen die zich opgeven gaan op basis van een wetenschappelijk onderzoek met elkaar trouwen, zonder elkaar gezien te hebben. Nu in de laatste serie ook weer: een koddig dik Amsterdammertje die door zijn tante he-le-maal word opgehemeld, want het is zó’n lieve bijzondere jongen, die vervolgens tijdens de huwelijksreis met zijn nieuwe vrouw zeer oppervlakkig en onzeker blijkt. Een normaal gesprek kan hij niet voeren. De getrouwde dame in kwestie is an sich best een vlotte griet, maar is al snel huilend in beeld en zegt: “Dit is alles wat ik Juist niet wilde”. Nee, dat snap ik: ze zitten op een gegeven moment in een restaurant en er komt geen moment in die jongen op om haar eens wat vragen terug te stellen. Nee, echt een topcatch die Amsterdammer. Pff, ik kan er niet naar kijken, en toch blijf ik er naar kijken. Cringy!
(tekst gaat verder onder de foto)

Even een foto van mijn laptop met de bewuste scene, want NLZiet stemt het niet toe dat ik een printscreen maak 😉

Nog even een toevoeging aan deze post (19 februari 2021):
Gisteravond weer Lang Leven De Liefde gekeken. Weer zo’n gevalletje. De reacties op mijn posts blijven binnenkomen. Een term als relatiewaarden gaat geheel aan zo’n leeghoofd voorbij. Irritant. Oppervlakkig. Pretentieus. Je zou kunnen denken: het gevoel is er niet of er zitten bepaalde verstopte emoties onder. Ja dat kan allemaal, maar vóór dit moment heeft ze continu alle schijn gewekt dat ze het zo leuk hadden, zo goed pasten en at ze sexy chocola uit zijn hand. Je zag die jongen bij het horen van deze boodschap een blik geven van: “WTF… wat zeg jij nou?”….