christian van ekeris - Mijn bucketlist voor 2021

Mijn bucketlist voor 2021

Oudjaarsdag is enerzijds maar een datum, maar anderzijds: toch kan het een moment zijn om even te reflecteren naar alle goeds en matigs van dat jaar: 2020 in dit geval.

En, wat je anders zou willen doen, laten of zien in het volgende jaar. 2021 dus, op dit moment van schrijven. 2020 stond natuurlijk grotendeels symbool voor het corona-virus en alle bijkomende ongemakken. Het heeft wel beperkingen opgeleverd, maar ik ben toch blij de nodige trips gemaakt te kunnen hebben. Ik ben echt gek op reizen: andere culturen zien, ervaren en proeven. Dat is voor mij de ultieme levensinvulling. Dat heb ik geërfd van mijn reislustige vader. Hij reisde voor zijn werk al internationaal en die eigenschap nam hij mee op de vele (rondtrek)vakanties die we met zijn tweeën hebben gedaan.

Er vanuitgaande dat niet heel 2021 weer allerlei reisbeperkingen zou opleveren, bedacht ik mij een bucketlist. Wat wil ik nou eigenlijk in 2021 bereikt of gedaan hebben? Ik voel me al bevoorrecht omdat ik al heel veel wat ik zou wensen voor elkaar heb. Dus mijn bucketlist bestaat vooral uit ‘dingen zien’. Dingen die al lang op mijn wensenlijstje staan. Omdat je ook niet moet overdrijven (een wensenlijstje voor specifiek een jaar moet wel haalbaar zijn), heb ik mij beperkt tot vier bestemmingen.

In willekeurige volgorde:
De Taj Mahal in India, New York, het Noorderlicht en Edinburgh. Ik denk dat de Taj Mahal en New York al het langst op het lijstje staan.

Ik heb zelf niet zoveel met India, behalve het eten 😉 maar na het zien van een documentaire ooit op televisie over de Taj Mahal, het verhaal er achter en de wonderschone architectuur had ik bedacht: die moet ik eens zien. Eigenlijk wil ik er naar toe reizen, in een dichtbijgelegen luxe hotel twee, drie nachten verblijven, de Taj Mahal bezoeken en dan weer retour naar Nederland. Dat zou toch moeten lukken dit jaar? Jullie nog specifieke (reis)dromen?

Laat het gerust aan mij weten! Er is niks mis met dromen of doelen stellen! Meer informatie over de Taj Mahal vind je op deze WikiPedia-pagina.