Weerzinwekkende kookkunsten

Natuurlijk. Op internet is veel te vinden. Van alles. Alles wat mooi en lelijk is. Wat ik mooi vind op YouTube, is dat je soms van de ene naar de andere video terecht komt. Zo kwam ik ook eens op het Kay’s Cooking kanaal terecht. Alleen, ik weet niet meer hoe dat is gekomen. Wat heb ik in godesnaam allemaal aangeklikt om hier terecht te komen? Maar voor nu doet het er ook niet toe: Kay is een lieve, maar heel eenvoudige Engelse vrouw, die haar kookkunsten op YouTube zet, meestal gehuld in een Iron Maiden t-shirt.

Dan kan je nu denken: “ja, zoals duizenden anderen: wat is dáár nou speciaal aan?”. Nou, Kay kan niet zo goed koken. Of eigenlijk helemaal niet koken. Haar gerechten zijn simpel, fantasieloos en vooral uh… vies. Andere woorden heb ik er niet voor. Prachtig hoe ze op het eind van elk filmpje ook trots aan zoon Lee haar gerecht laat proeven. Kijk dit alleen als je een sterke maag hebt; het is niet altijd superranzig, maar je kunt wel van de ene in de andere verbazing vallen. Is het parodie waar je naar kijkt? Nee. Dit is het echte leven.

Vooral het filmpje waar ze gehaktballen (meatballs dus) maakt, is hilarisch en wereldberoemd geworden, omdat een Engels televisieprogramma aandacht aan deze video gaf. Kijk zelf, en huiver. Kay’s cooking is een videokanaal om nooit meer te vergeten.

Meer bourgondische pareltjes zien?
Kijk snel op haar YouTube kanaal!