Bitcoins (enzo)

Bizar. Dat is in één woord samengevat als het gaat om digitale valuta. De zogenaamde cryptocurrencies, waar Bitcoin de bekendste is. Ik ben geen financieel expert of -adviseur. Ik heb alleen wel gezond verstand. Geen ‘boerenverstand’, want ik ben een echt stadsmens. Natuurlijk hoor en zie je nu in de media veel over de Bitcoin: het haalt het NOS nieuws. De prijs is door het plafond gegaan. Als je in 2010 bijvoorbeeld 100 euro had geinvesteerd in de Bitcoin, was je nu multimiljonair geweest. En vorig jaar was de Bitcoin 6000 euro. Een schijntje bij het huidige bedrag van 25.000 euro (en nog stijgend). Had je dus vorig jaar een Bitcoin gekocht van 6.000 euro, en je hem nu verkocht, had je schoon 19.000 euro winst gemaakt. Gelukkig hoef je niet een hele Bitcoin te kopen: je kunt ook een fractie kopen. Dan kun je met een klein bedrag een wat groter bedrag maken.

Niks mis mee, en zo leer je misschien de materie wat kennen. Je hoeft dus geen expert te zijn, en je hoeft de hele leer van blockchain niet te snappen, maar het is vrij makkelijk en veilig om een bedragje in te leggen wat je écht kunt missen (het moet niet ten koste van je huishoudgeld gaan), dan even een paar weken wachten en het er dan weer uittrekken: makkelijker kun je geen geld verdienen op dit moment. Ik bedoel maar: rente bij de bank krijg je ook niet. Ik heb ook geinvesteerd: in korte tijd zag ik het geld (lees: mijn inbreng) omhoog schieten. Ik ben echter niet gek: ik doe alleen aan gecalculeerde risico’s. Op dit moment sta ik op een heel grote winst, dus ik hou in de gaten of mijn totale inbreng niet in gevaar kom: als alles dusdanig zakt, dan kan ik het er nog op tijd uittrekken om het om te laten zetten naar Euro’s en het terug te storten naar mijn eigen normale ING-bankrekening: niks aan de hand.

Mijn bodem is 1000 euro boven mijn inleg. Zo kan ik altijd nog zeggen dat ik 1000 euro winst heb gemaakt; al stort de handel dus weer in elkaar. Dat gebeurt nooit in 3 seconden, maar je moet wel elke dag een keer (of wat) kijken. In de mobiele app van Bitvavo bijvoorbeeld. Is dit allemaal Chinees voor je? Dat snap ik. Wil je echter wel met de hype meedoen? Verdiep je dan even in wat YouTube video’s van de zgn. experts: kijk naar hoeveel volgers ze hebben. Hoe meer volgers ze hebben, hoe groter hun kennis, ervaring en gelijkheid (in het verleden) is geweest. Ze zeggen allemaal: de Bitcoin gaat de aankomende tijd nog wel stijgen. Als je dus veilig wilt handelen, zoals ik nu doe, pomp dan wat geld in Bitcoin, hou het dagelijks in de gaten, en trek tijdig je geld er weer uit. In iedergeval je eigen ingelegde geld, en laat bijvoorbeeld je winstmarge staan en kijk wat het dan doet. Gecalculeerd investeren. Heb je hulp nodig? Ben je toch wat angstig? Doe het dan niet, of neem contact met me op. Ik gun jou dit ook. Nee, ik heb geen aandelen of belangen. Ik vind deze manier van snel geld genereren ook bizar, maar ook wel leuk en comfortabel.

En ja, het kan allemaal als een pudding in elkaar zakken: maar verlies ga ik niet meer maken op dit moment. Is het al te laat om in te stappen? Nee, dát is het zeker nog niet. Maar twijfel niet als je wat geld over hebt. Al is het 100, 250 of 500 euro: klein beginnen. …