Hoe één domeinnaam meerdere mensen hielp!

Dat is even lekker!

Domeinnamen: daar was vroeger veel ‘handel’ in. Vooral in de generieke domeinnamen, zoals “fietsen.nl”, “loodgieters.nl”, “huistekoop.nl”, ga zo maar door. Het is natuurlijk interessanter om als fietsenboer altijd te kunnen verwijzen naar “ach, kijkt u anders even op fietsen.nl”, in plaats van “HendriksenFietsenwinkelRotterdam.nl” om zomaar een voorbeeld te noemen om mijn verhaal te duiden. Ik ken de verhalen, van personen of bedrijven die voor heel veel geld domeinnamen hebben verkocht. Ik heb het in het verleden ook wel eens gehad of gedaan, maar voor bescheidenere bedragen. Recent verkocht ik weer een domeinnaam, waar ik verder geen details over kan delen in verband met een afgesproken geheimhouding met de kopende partij in kwestie. Dus, dat doe ik dan ook niet.

Wat ik wel heb afgesproken met die partij, is dat ik het bedrag niet voor eigen gewin zou gebruiken maar ik het bedrag zou doneren aan een goed doel. Later dacht ik: het is beter om het aan diverse goede doelen te spenderen. Liever veel begunstigden kleinere bedragen, dan één begunstigde een groot bedrag. Dat is ook altijd mijn gedachte bij loterijen: waarom laat je niet 20 mensen één miljoen euro winnen, in plaats van één persoon 20 miljoen euro? Je maakt meer mensen blij, en het is ook uit economisch belang veel handiger. Ga maar na: één winnaar koopt misschien één huis, en twee auto’s. Maar 20 mensen kopen meer huizen, meer auto’s, dan die ene winnaar.

Maar goed, ook in het kader van “elke week van goeds doen” (zie een eerder blog met de 52 weken challenge) heb ik de volgende organisaties ieder een deel van het verkregen bedrag gedoneerd:

Per ontvanger, even een korte toelichting:

Onderstaande vier organisaties zetten zich in voor een beter leven in Nederland en in het buitenland.
Een beter leven voor volwassenen (daklozen en financiel minder bedeelden):

CW van den Herik (ik heb een typefout in haar achternaam hierboven gemaakt, inderdaad) (klik hier voor een impressie)
St. Voedselbank Arnhem (klik hier voor meer info)

Of kinderen die worden uitgebuit in het buitenland:
St. Save the Children (klik hier voor meer info)
Terre des Hommes (klik hier voor meer info)

Verder als dierenliefhebber en (mede)-Corgi-eigenaar 😉 ook hier zowel hier donaties voor binnen- en buitenland:

Koninklijke Hondenbescherming (Nederlands initiatief) (klik hier voor meer info)
St. Skylos Strays (zwerfhonden) (klik hier voor meer info)
Stichting Pawpaya (prive dierenopvang) (klik hier voor meer info)
Mirtos Animal Project (zwerfhonden en -katten) (klik hier voor meer info)