Bucketlist afwerken – Edinburgh (Schotland)

Jaaa, al meer dan 10 jaar staat het bezoeken van Edinburgh in Schotland op mijn bucketlist. Het is de minst verre reislocatie op mijn reisbucketlist (meer hierover is te vinden in dit eerdere blog). Mijn 2021 bucketlist is helaas 1 op 1 verschoven naar 2022, vanwege alle corona-reisbeperkingen. Ik heb wel de nodige trips gemaakt hoor, zoals Brugge, Berlijn, Praag, Luik, etc, maar de bucketlist zelf: die bleef onaangeroerd. Maar nu is het er weer tijd voor. Aanstaande week vertrek ik.

Ik zat te twijfelen: ga ik met de boot van Hoek van Holland naar de oostkust van Groot Brittannië, of toch maar via Calais/Frankrijk, oversteken met de autotrein naar Dover en dan helemaal van onderin Groot Brittannië bijna verticaal dwars door het land richting het hoge noorden, Schotland dus. Ik koos het laatste. Meer avontuur. Urenlang op een boot vond ik wat zonde van de tijd.

Op YouTube heb ik al de nodige videos voorbij zien komen van mensen die roadtrips maken of met een drone aan het filmen zijn. Ik combineer dit maar even gemakshalve. Scheelt ook veel lopen trouwens, zo’n drone: je hoeft niet persé ELKE berg op te wandelen urenlang om dat kasteel te bekijken. Je gooit vanaf de hoofdweg de drone de lucht in en dat ding vliegt zo een paar kilometer verder om zo’n kasteel heen. Ja, beetje nerdy high-tech manier van toerisme, maar ook wel lekker effectief.

Hieronder één van de video’s die ik heb gezien: