Zonnebrillen

Ik ben geen goede zonnebrillenklant. Waarom? Of ik raak ze kwijt of ik ga er te onvoorzichtig mee om. Lees: lomp. Ik zet er wat op, of ik ga er zelf op zitten, etc. Een dure zonnebril is niet aan mij besteed. Vind ik zelf. Zonde van het geld. Anderzijds, een te goedkope zonnebril: daar heb je vaak ook niks aan.

Recent was ik aan het zoeken naar iets wat ik mooi vond, maar ook wat ‘stond’. Lastig. Voel me ook snel wel een beetje opgelaten na een x aantal zonnebrillen gepast te hebben in een winkel. Online kopen vind ik geen optie; je moet zo’n zonnebril wel effe geprobeerd hebben; qua zitcomfort maar dus ook hoe die zit.

Recent liep ik zomaar spontaan de Perry Sport winkel in in Nijmegen, omdat ik eigenlijk op zoek was naar … hippe badslippers voor de aankomende zomer(vakantie). Ik liep naar binnen, en liep regelrecht op een zonnebrilstand af. En bam, in één klap; ik zag er één en dacht: die is gaaf. En die stond ook nog eens goed. En het was geen 300+ euro zonnebril, en ook geen Ali Express-achtige zonnebril van 6,5 euro. Een tientje of vier.

Moraal van het verhaal: zo kun je dus weken op zoek zijn naar zonnebrillen, en ben je er eigenlijk niet écht naar op zoek, dan loop je er zó tegenaan. Dat heb ik wel vaker meegemaakt. Herken je dat?

Het komt naar je toe, als je er niet meer echt mee bezig bent.