Stierengevechten moeten stoppen – nu

Je reinste dierenmishandeling. Walgelijk. Het is al zeer ernstig en verwerpelijk als je beelden ziet uit de vleesindustrie waarbij dieren in hun laatste minuten of uren mishandeld worden. Mijn maag draait er van om. Je zou er vegetariër van worden. Al eet ik al veel minder vlees dan vroeger. Maar stierengevechten: dat is pure leedvermaak. Net als rodeo, overigens. Nu net las ik weer een artikel over dat twee mannen in de 50 overleden zijn, omdat ze door een losgebroken stier zijn gedood.

Het is niet erg woke om hier dan een kritische mening over te geven, of zelfs hard te zeggen: nét goed, maar eigenlijk vind ik het ook wel nét goed. Want wat moet er allemaal gebeuren om dit tegen te gaan? Het is een Spaanse traditie. I know. Maar tradities kunnen ook verbroken worden. Net als het Koningshuis, maar dat is een andere discussie. Ook al eerder over geschreven, zie hier.

Er zijn internationaal gezien diverse comitees, organisaties, stichtingen die tegen stierengevechten opkomen, zelfs F1 coureur Lewis Hamilton sprak zich er over uit: maar blijkbaar is het allemaal niet voldoende om deze gruwelijke manier van ‘sport’ (WTF) een halt toe te roepen.

Klik hier voor de website van Comité Anti Stierengevechten, en hier voor hun Facebook en Instagram-account.

Ik steun ze. Jij ook?
Doneren kan via deze link