Zal ik na 100 jaar weer eens kamperen?

Sinds dat ik volwassen ben, heb ik altijd voor mijn trips alleen maar gebruik gemaakt van hotels en appartementen. Als kind ging ik met mijn vader altijd kamperen. Met de caravan achter de auto, met zijn tweeën rondtrekken door Europa.

En eigenlijk, kwam ik jaren geleden al tot de conclusie: op een leuke camping staan, heeft eigenlijk veel meer sfeer. In een hotel of appartement trek je de deur achter je dicht, en zie en hoor je meer niemand. Op een camping ontmoet je ‘s avonds (mits mooi weer) vaak nog wel mensen; je zit lekker kneuterig te Rummikubben, bij een klein laf lampje, enz.

In een hotel is het wel comfortabeler en luxer, maar wel minder gezellig. Toch zie ik me ook weer niet snel nog kamperen: je moet ook veel uitrustig kopen of hebben of lenen. En ik heb geen (onaantrekkelijke) trekhaak onder mijn auto. Je hebt ook van die Eurocamping-achtige constructies, heb ik wel eens vernomen: dat alles er al staat. Dat je er alleen heen hoeft te rijden.

Anderzijds: ik hou van rondreizen/rondtrekken op mijn vakantiebestemming. Dus niet 2, 3 weken op één plek staan. Ja ja, natuurlijk: je kunt van de ene Eurocamping naar de andere rijden: voor alles is een oplossing.

Hm. Het zet me wel tot denken. Kamperen is gezelliger, maar meer gedoe. Hotels en appartementen zijn comfortabeler maar minder gezellig.