Alvast op de agenda van 2023: de Noordkaap

De kogel is door de kerk: samen met Danny, binnenkort ex-collega, gaan we van de zomer (2023) met de auto de trip naar de Noordkaap maken. Onze voornamen combineren lastig; samen zijn onze voornamen een Duitse schlagerzanger. Ik zal het maar gelijk zeggen.

Anyway, het stond op zijn bucketlist, en bij mij het Noorderlicht. Het is maar de vraag of we het laatste kunnen zien; de tijd/periode moet maar net goed zijn. Het is wel een leuk avontuur: en een enorme rit. We houden beiden van autorijden; dat moet ook wel, anders is het een helse tocht. In 2007 had ik al een rondreis gemaakt in zuid- en midden-Noorwegen. Heb het vaker gezegd; een mooier natuur heb ik in mijn leven nooit gezien, dus het is geen straf hier door heen te rijden. We verwachten drie dagen over de heenweg te doen, en dus ongeveer drie ook over de terugweg. Ongeveer een trip van 1.5 week bij elkaar. En om en om rijden: dat scheelt ook veel energie cq. vermoeidheid.

Ik denk dat dat ook genoeg is qua tijd: ik wil nog andere trips maken in 2023: midden Engeland (citytrips Manchester, Birmingham, Liverpool), maar ook misschien wel de Taj Mahal. En, New York. Ook long term wensen. Enerzijds: je [in het algemeen] hebt de tijd, maar anderzijds: morgen is niet gegeven, zeggen ze wel eens. Al vaker gezegd: mijn pa is maar 51 geworden. Daar zit ik nog wel een paar jaar vanaf, maar soms bekruipt mij wel het gevoel: ik wil gewoon bepaalde dingen gedaan en gezien hebben. En zoals ik ook al vaker schreef: ik wil zoveel mogelijk uit mijn leven halen, en niet elke avond avontuurloos thuis achter Netflix zitten. Dat is wel af en toe lekker, maar het verrijkt je leven niet echt: iets wat ik persoonlijk wél belangrijk vind.

Jij nog reissuggesties of -ideeën of -plannen?