Weg met Viaplay, welkom F1TV

Jarengeleden kon je gewoon via je normale TV abonnement F1 kijken. De laatste twee jaar, geloof ik, moest je een abonnement afsluiten bij Viaplay. Nou, dat heb ik ook geweten. Alle kritieken kloppen. Tenminste: ik kon wel okay F1 volgen, maar soms was de streamingvideo blokkerig, dan weer scherp, dan weer blokkerig. Op de mediaplayer (in de slaapkamer) had ik soms alleen groen beeld met geluid, etc. Dus ik deed wat veel anderen ook deden: na de laatste wedstrijd van het vorige seizoen, het abonnement gelijk opgezegd. Alle andere dingen van Viaplay keek ik toch niet.

Nu dan een abonnement bij de grote concurrent F1TV afgesloten. WAT EEN VERADEMING. Kost maar een paar euro per maand, ik geloof 65 per jaar. Dan heb je ook hoog-resolutie allerlei denkbare F1-kanalen: de wedstrijd zelf, maar ook zogenaamde on-board camera’s (dus dat je per coureur vanuit de cockpit kunt meekijken) en ook een soort trackoverview: een overzicht van het hele circuit, waarbij je snel kan zien wie waar rijdt.

Ofwel, voor de F1 liefhebber echt een verademing. In hoog resolutie, en als je wil ook nog met NL commentaar (exact hetzelfde als bij Viaplay; in de zin van: dezelfde commentatoren). Olav Mol is tactiek ook nog uit het radioveld gedrukt: hij deed zijn verslagen voor F1 alsnog, maar dan via een streaming-radiokanaal. Daar heeft Viaplay nu ook de rechten van gekocht. Olav schijnt ‘verhuisd’ te zijn naar België, maar duidelijk werd wel dat tijdens dit eerste F1 weekend in Bahrein (de kwalificatie is net geweest, Verstappen pakt pole) Olav niet zo 123 te vinden was op een ander radiostation. Ofwel: ‘waar is de (Olav) Mol’ ?

Enfin: weg met Viaplay, welkom F1TV: een aanrader!