Waarom mensen mij altijd benaderen voor slechte (woord)grappen…?

Woordgrappen. Of slechte grappen. Ik hou er van. Maar wat is nu een slechte grap? Iets wat iemand leuk of grappig vind, kan de ander weer helemaal niet leuk vinden. Ik had eens een ex-vriendinnetje die helemaal blauw van het lachen liep bij het zien van Funniest Home Videos. Daar heb ik dan weer niks mee. Een man die schommmelstoeltje vol op zijn hoofd krijg, een vrouw die van een glijbaan af valt: onderbroekenlol. Vind ik. Zij moest vaak aan het zuurstof. Zelf hou ik dus enorm van Herman Finkeresque woordgrappen. Of naamgrappen.

Soms kom ik mijn gelijken tegen. Meestal mannen. Mannen die ook bij de groentenafdeling aan een vrouwelijke medewerkster durven vragen: “weet u of dit winterpeen is?”. Maar ook kamagurka: snoeiharde, ijskoude zwarte humor. Beetje “tongue in cheek”, zoals ze dat in fijn Brits noemen. De grap uit de afbeelding vind ik ook hilarisch. Die droogheid. Drie verboden op de muur, en precies diegene die er aan komt voldoet aan alle drie verboden. Droog. Simpel. Geniaal. Deze grap laat ik dan ook met alle liefde één keer in het jaar, of twee jaar, op Facebook en/of Instagram voorbij komen. De kracht zit in de herhaling, hoorde ik wel eens.

Jaren geleden had ik een website op ekeris.eu (bespaar je het klikken; er staat niks meer), met allemaal flauwiteiten. Vond ik zelf leuk. Anderen vonden het zorgwekkend. Had ik bijvoorbeeld een foto van een schip, met gephotoshopt allemaal bekende mensen die Henk heten er op gezet: Henk Westbroek, Henk Krol, Henk Wijngaard, enz. en dan als titel “Alle Henks aan dek!”. Tsja. Je had het moeten zien. Denk ik.

Maar goed: ik krijg regelmatig persoonlijke berichtem, direct messages, whatsapps van mensen die dan ergens een slechte grap zien, en dan schaamteloos dit sturen:

Why. Why always me? 😉

Nee, dan dit filmpje, die ik één keer in de zoveel tijd (jaren) weer eens rondstuur via Whatsapp of andere social media:

Van die ondertiteling pies ik bijna in mijn broek.

of deze… Och och, het houdt niet meer op:

Veel plezier. Of niet. Life’s too short to be grumpy!
Zo, voor nu zitten mijn geneugten er voor weer even op, maar voel je altijd vrij mij slechte woord- of naamgrappen te sturen via email of Whatsapp 😉