Verse muntthee en geitenkaas

Ik ken maar weinig mannen die verse muntthee drinken. Of geitenkaas eten. Opvallend. Ik ken één man die standaard verse muntthee bestelt als we weer eens een zakelijke lunch hebben (Hoi PJ, mocht je dit ooit lezen, haha).

Zijn dit dan typisch vrouwenproducten? Geitenkaassalade of geitenkaas met honing en walnoten op een sandwich: ik heb nog nooit mannen dit zien bestellen. Zijn mannen meer van de koffie in plaats van muntthee? En liever een sandwich met iets qua vlees in plaats van geitenkaas?

Zijn er ook typisch mannenproducten? Ik vond bier altijd een mannenproduct. Ik schreef eens dat ik bierdrinkende vrouwen niet zo vrouwelijk vond. Maar daar kreeg ik wel twee reacties op. Van overigens wel vrouwelijke dames hoor. Misschien zat hem voor hen meer in de generalisering dan dat ze zelf bierdrinkers waren. Vrouwen drinken wijn, mannen drinken bier. Zo zag ik dat altijd. Maar zo zie ik dat ook nog steeds veel.

Is dat zo’n probleem? Volwassenen drinken nu eenmaal ook geen Fristi op het terras. En kopen mannen nauwelijks bloemen voor zichzelf voor op de eetkamertafel, als ze alleen wonen. Toch?

Iedereen moet doen wat hij of zij wil hoor, maar soms zijn dingen zoals ze zijn. Daar moeten we ook niet zo krampachtig over doen.