Veel barbecues zijn eigenlijk al jaren vegetarisch

Laatst realiseerde ik mij: barbecues. Gezellig en lekker. Tenminste, als het vlees en bereiding goed zijn. Net als ik recent schreef over de show die om koffie heen hangt, is dat met bbq’s ook vaak wel zo. Mannen die pochen over hun exclusieve, grote en dure bbq-set, maar moment supreme krijgen ze hem niet goed warm, de kolen niet wit of het vlees niet echt goed. Of te gaar en taai, of te rauw, of het duurt allemaal lang. Weet je wat nou het mooist is? Vaak zijn die kleine wegwerpdingen van een paar euro nog het beste ook! Daar zitten al aanmaakblokjes of aansteekpapier in en fikken die dingen binnen enkele momenten al goed heet en worden de kolen al vrij snel wit. Super eigenlijk!

Maar, … waarom ik schrijf dat veel bbq-feestjes al jaren vegetarisch zijn, is eigenlijk ook omdat het vaak heel lang duurt voordat een bbq een beetje klaar voor gebruik is. Voordat je aan het vlees kan beginnen, zit je vaak al vol aan alle zij-producten. Ken je dat? Dat je jezelf tegoed doet aan het verse lekkere brood, en dan met sateh-saus, of is het nou satesaus, of zelfs met klemtoonstreepjes? Het is al laat op dit moment van schrijven. Enfin. Brood en satehsaus. Lekker man. En hoe langer de bbq op zich laat wachten, hoe meer je al gegeven hebt van brood, satehsaus, kruidenboter, enz.

Daar is geen vlees bij te ontdekken, bij brood, satehsaus en kruidenboter. Dus schrik niet gelijk als vegetariër van een bbq. Of ze wel courgettes enzo hebben. De meeste bbq’s zijn sowieso vegetarisch, omdat de gastheren de bbq’s toch niet op tijd (of uberhaupt) ‘op stoom krijgen’.