Serieuze mensen en hun serieuze werk

Ken je van die mensen? Die heel serieus en ernstig met hun werk bezig zijn (daar is niks mis mee) maar waarbij je tijdens een meeting nooit één lachje kunt bespeuren. Dat is best knap in een meeting van anderhalf uur. Het is zo serieus en ernstig. Why? Zullen ze ook zo (on)gezellig zijn op een feestje?

Je herkent ze vaak binnen enkele minuten: ernstig koppie, mondhoeken horizontaal en als je dan een geintje maakt (wel of niet leuk, dat daar gelaten): ze blijven maar ernstig. Het zit hem dan, realiseer ik mij nu, niet alleen in wel of niet (mee)lachen, maar uberhaupt geen emoties tonen, behalve “ik ben heel goed in mijn werk, en ik zit op dat serieuze spoor en niemand trekt mij van het spoor af”. Zijn ook meestal de mensen die vrij snel en kordaat beginnen aan hun relaas of presentatie. Geen tijd te verliezen, door door door en ‘het ijs breken’ is niet aan hen besteed.

Vind je het werk wel leuk? Of ja, iemand kan niet goed in zijn vel zitten, maar de vraag is dan of je dan uberhaupt op dat moment je werk moet uitvoeren. Lighten up lieve mensjes: je doet je werk vast heel goed, maar het mag allemaal wel ietsje losser toch?

Ps: overigens zijn het wel vaak vrouwen, nu ik er zo bij nadenk. Of mag ik dat niet zeggen? Ja natuurlijk mag ik dat zeggen. Het is niet feitelijk, want geen onderzoek naar gedaan, maar puur eigen ervaringen.