Tijgerbalsem

Diverse mensen in mijn omgeving hebben dit verhaal ergens in de laatste jaren wel eens gehoord. Of misschien wel vaker. In het begin schaamde ik mij er over, maar op een gegeven moment werd het zo’n anekdote:  dat iemand op een verjaardag naar mij riep: “Hee, Chris, vertel jij anders nog effe dat tijgerbalsem verhaal”. En dat ik dan voorzichtigjes nee-schuddend er probeerde vanaf te komen. Maar ach, ik zit nu in het flow van het typen, en dit verhaal schoot mij weer eens te binnen. Laat ik het dan maar vereeuwigen op dit blog.

Ik denk een jaar of 15 geleden, was ik, net als tegenwoordig, druk met hardlopen. Toen was ik op een dag té fanatiek, waardoor ik echt spierspijn in de bovenbenen had opgelopen. Nou, na het hardlopen, gedouched en toen ben ik op de bank gaan zitten: ik had zo’n boxershort aan met strakke pijpies. Ik haal mijn boxershort omlaag, ik smeer met Tijgerbalsem, type: “ARE YOU NUTS?” (ofwel: Extreme hot; het moet goed of niet, zeg ik altijd maar) mijn bovenbenen in. En, trek… vervolgens… mijn boxershort weer omhoog. Met strakke pijpjes. Dus ja, die trok effe wat tijgerbalsem mee naar boven. Goed naar boven zeg maar. Tegen en op de familiejuweeltjes. En dat voel je, na een seconde of 20. Vrij goed, zeg maar. Vrij aanwezig. Nogal, extreem zeg maar.

Kortom: ik had dus een hele haffel uitgesmeerde tijgerbalsem aan mijn zaakkie zitten en ik kan iedereen zeggen: dat wens je BIJNA je ergste vijand niet toe. En je krijgt het er niet meer af, he? Want nee, op de tube staat al immers: “trekt snel in, geeft niet af, enz”. Ja, dus ik van alles toch geprobeerd, maar niets helpt hoor. Water niet, met handdoek proberen het er af te halen, er af krabben… noem maar op… Nee, niets maar dan ook niets… Dus je moet het gewoon letterlijk en figuurlijk uitzitten.

Dus, nogmaals: herhaling herhaling: wees in godesnaam HEUL voorzichtig waar je tijgerBALsem opsmeert of krijgt: dat vergeet je je leven niet meer namelijk, getuige dit blogje. Zo, genoeg voor vandaag…