Soms moeten dingen zo zijn

Je zou er gelovig van worden. Ik heb niets met geloof of geloven. Ik respecteer ieders geloof, maar ik ben niet gelovig opgevoed en ben in mijn leven nooit in de verleiding gekomen om er wél wat mee te doen. Misschien zelfs het tegenovergestelde. Ik zag teveel hypocrisie bij mensen die predikten wel gelovig tot érg gelovig te zijn. Maar, … waar ik wel al een tijdje in geloof is dat bepaalde zaken in je leven ‘energetisch’ bepaald zijn. Klinkt wollig? Ja, best wel he? Het is eigenlijk in mijn ogen ‘wat meer dan toeval’. Dat je nét die persoon tegenkomt waar je nét aan dacht, of dat die persoon je nét een whatsapp stuurt. Of dat je nét denkt: hee, hoe zit het eigenlijk met [noem maar een onderwerp], en dat je er dan een brief ofzo over krijgt.

Nu heb ik een mooi luchtig verhaaltje. Ik wil al een tijdje een cabriolet(je). Gewoon erbij, naast mijn huidige dagelijkse auto. Alleen, de cabrio die ik op het oog heb, heeft zo’n canvasdak. En die laat ik dus liever niet zomaar aan de weg staan (diefstal, inbraak en vandalisme gevoelig). Dus, voordat ik tot aanschaf overga van dergelijke voiture, wilde ik een garagebox huren. Liefst een beetje in de buurt van Arnhem Noord. Dus ik plaats een oproep in de Nextdoor-app: een app die wereldwijd bekend is, om in contact te komen en blijven met buurtgenoten. Voor oproepen, verzoekjes, van alles.

Ik plaatste 2 dagen geleden mijn oproep. Ik kreeg een dag later een reactie. Net na het hardlopen ben ik even gaan kijken, en alles was gelijk goed. Het huurbedrag, de verhuurders, de locatie, alles. En zij vertelden mij dat ze nét hun tweede auto hadden verkocht en dat ze nét ook toevallig op Nextdoor keken, en mijn oproep zagen. Allemaal toevallig. Precies de goede timing. Of, … toch energetisch bepaald dat dit zo moest zijn?

Ik weet het niet, maar het maakt voor vandaag mijn dag wel weer goed.

Totdat ik denk aan het gegeven dat ik mijn kwartaalbelasting voor kwartaal 3 nog moet aanleveren bij mijn boekhouder. Maar goed. That’s life. Leuke en minder leuke dingen.