Poeders en pillen

Kijk, als je echt ziek bent, moet je nu eenmaal pillen, medicijnen slikken. Logisch. Kun je van alles van vinden. Ik ken ook mensen die nooit iets willen innemen, omdat ze bang zijn voor wat de farmaceutische branche allemaal voor rotzooi bedenkt. En ja, het is natuurlijk miljarden handel. Weet ik. Alleen, als ik hoofdpijn heb, dan slik ik Advil Liquid Caps 400MG en dan verdwijnt mijn hoofdpijn ook.

Maar er zijn ook tal van poedertjes, pilletjes en cremes voor cosmetische doeleinden waarvan je je kunt afvragen of het werkt. Sommigen zijn heel goedkoop, en sommigen loeiduur. Het is vooral marketing en hopen op mond-tot-mond reclame; dat mensen die een bepaalde creme gebruiken ook aantoonbaar bewijs op verbetering hebben. Ik heb ook een hele tijd collageen-poeders en -pillen genomen. En op dit moment weer. Het is goed voor de huid enzo. Zo zijn er ook van die cremes tegen oogrimpels enzo: van extreme merken zoals La Prairie uit Zwitserland. Dat klinkt al duur he? Als het uit Zwitserland komt. Terwijl ‘Prairie’ meer klinkt als een ponykamp, maar goed. Volgens mij kost van dit merk alles meer dan 100 euro.

Je kunt dit soort pillen, poeders en cremes gebruiken, maar je komt er feitelijk nooit achter of het werkt. Is mijn mening. Je koopt en gebruikt het, maar hoe zou je huid er uit hebben gezien als je het niet had gebruikt. Misschien wel hetzelfde. Je kunt dit niet vergelijken omdat je niet terug in de tijd kunt gaan en de periode dan uitzitten ZONDER de creme, pil of poeder in kwestie. We kopen en gebruiken en hopen maar dat het werkt.

Of, heb je zaken waarvan je écht zeker weet dat het werkt? Die zullen er zijn hoor. Maar welk onderzoek hiernaast is nu echt betrouwbaar? Er is toch vaak het “wij van WC eend adviseren WC eend”-principe. Allerlei beautyblogs blijken vaak doorspekt te zijn met commerciële belangen, niet objectieve meningen en reviews, etc.