Peter Norton – een held voor nerds

Als je niet al heel lang meedraait in de (PC) computerwereld, dan is dit niet zo interessant. Denk ik. Hoewel, moment! We kennen allemaal Bill Gates en Steve Jobs. Oprichters van Microsoft en Apple. Historische figuren. Maar, Peter Norton. Die heeft ook veel betekent op gebied van computers! Woehoe, wat voel ik mij nerdy, nu ik dit schrijf.

Peter Norton was namelijk oprichter van allerlei software-programma’s voor de computer. Menig fervent (of vroege) computergebruiker kende en gebruikte wel Norton Utilities, Norton Antivirus of Norton Commander. Programma’s waarmee je veel dingen op de computer kon of soms moest doen. Die Norton Commander is bijvoorbeeld een programma dat nu nog steeds gebruikt wordt, maar dan in andere variaties, met andere namen, maar het principe is nog hetzelfde. Ik gebruik Total Commander, al jaren. Echt heel veel jaar.

Ben ik je al kwijt? Ja, he? Anyway, Peter Norton Computing werd in de jaren 90 overgenomen door Symantec. Die ging toen al zijn applicaties ombouwen/rebranden naar Symantec Antivirus, Symantec dit, dat, zus, zo. Symantec Antivirus bestaat ook nog steeds. Er zijn betere varianten, maar toch. Er zijn ook websites die zich hebben afgevraagd: “what happened with Peter Norton?

Ofwel, misschien ken je deze gele doosjes of zijn (Peter Norton’s dus) beeltenis nog wel? Nee? Niet? Ik hoor je al denken, of lees je al denken; na een week stilte, geen nieuwe blogs, kom je met dit soort nerdy gebroddel. Voor al diegenen, die dat denken, wil ik zeggen: DAT KLOPT!

Anyway, een soort van mini-heldje dus, die Peter Norton. Dat wilde ik zeggen. Binnenkort meer inspirerende zaken via dit blog. Denk ik. Het is de laatste tijd érg druk en veel geweest weer, niet erg, maar dan heb ik niet zoveel inspiratie, of tijd, of motivatie.

Wel ben ik met een online experiment bezig, met kunstmatige intelligentie. Klinkt heel whizzkid, valt mee, maar het kan wel eens grappig en (lokaal) bekend worden. Meer binnenkort hierover, maar voor nu: tot de volgende!