Oef. RSI-achtige klachten.

Ik heb er vaker last van gehad: RSI.

De definitie van RSI:
RSI is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders, en/of nek. Het is de afkorting van Repetitive Strain Injury. Letterlijk vertaald: een blessure door een herhaalde belasting.

Dát dus.
Natuurlijk: als je mensen zegt: ik heb last van mijn rechterarm: hoongelach. Logisch, zou ik andersom ook hebben, want het wordt natuurlijk snel geassocieerd met overmatig gebruik van de rechterarm voor bepaalde doeleinden. Je weet wel.

Grappig! Zekers! Alleen, de pijn die ik nu dagelijks heb wordt steeds minder grappig. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Ik smeer Perkinsdol (wondermiddel), maar moet natuurlijk naar de fysiotherapie. Daar ben ik dan weer te druk voor. Of eigenwijs gewoon. Dan moet ik ook niet klagen natuurlijk.

Ik werk veel, wat betekent dat ik ook veel computerwerk (hoe nerdy klinkt dat) moet doen; veel keyboard, typen, documenten/verslagen/offertes, noem maar op. En daarnaast speel ik de laatste jaren weer steeds meer gitaar. Dat belast je armen ook behoorlijk. Eigenlijk moet ik met beide minderen, maar ik vind beiden zo leuk.

Dat is best een probleem. Ook nu ben ik dit weer aan het typen, why? Ik ga maar eens achter het scherm weg. Even geen belasting van de arm(en). In iedergeval voor een uurtje 😀