Nog zo’n bucketlist dingetje: een zelfgebouwde gitaar

Hierover had ik nog niet eerder geschreven, geloof ik. Toen ik dus als jong jochie gitaar wilde spelen, was mijn vader snel overstag. Ik kwam er toen achter dat hij als tiener ook gitaar wilde spelen en geprobeerd heeft zelf een gitaar te bouwen. Brian May van Queen speelt bijvoorbeeld op een heel typische (ik vind zelf niet zo’n fraaie gitaar om te zien) zelfgebouwde gitaar. Dat deed hij vast in een tijd dat hij minder geld te besteden had, en het leuk en nodig vond om zelf iets te bouwen.

Tegenwoordig bestaan er ontelbaar veel gitaarbouwers: professionals, amateurs, etc. Ik heb sinds een tijdje een go-to-guy hier in Arnhem gevonden. Die heeft één van mijn recentere, nieuwere gitaren afgesteld, tot grote tevredenheid.

Maar, een eigen gitaar, vanaf de grond af aan opgebouwd en afgesteld. Die helemaal voldoet aan mijn wensen en eisen. Hoe cool is dat! Ik zie hem visueel al voor mij. Lichtblauw, babyblauw, hoe je het noemen wil. Sonic Blue of Daphne Blue zijn ook bekende benamingen in de gitaarwereld voor deze lichtblauwe kleur.

De kick om dan een gitaar te hebben die niemand ter wereld heeft, hoe tof is dat. Best een leuk idee. Streven is om dit eind van het jaar afgerond te hebben. Dat lijkt ver weg, maar dat is nog maar een klein half jaar. En waarom dat dan zo lang moet duren? De gewenste onderdelen komen dan van over de hele wereld én de gitaarbouwer moet hier natuurlijk ook tijd voor hebben.

Ik ga er op terug komen!