Nooit verwacht, toch gelukt!

Ik heb nog wel eens een boete. Alleen uit het verkeer hoor. En alleen qua hardrijden en parkeren. Geen nóg ernstigere dingen. Parkeren is vaak wel dommigheid he? Hardrijden misschien ook wel, maar daar ga je sneller de schreef over dan met parkeren.

Parkeren is toch vaak een kwestie van opletten, en soms: érg goed opletten. Ik gebruik vaak Parkmobile en dat werkt eigenlijk altijd perfecto. Soms komt het echter voor dat de GPS van de telefoon nét een verkeerde parkeerpaal kiest. Daar moet je als gebruiker cq. consument zélf opletten. Tuurlijk: eigen verantwoordelijkheid.

Zo had ik op een dag een parkeeractie aangezet voor de auto, en bij terugkomst, zag ik dat ik toch een bekeuring had. HOE DAN? Typisch geval van verkeerde paal geselecteerd; die stond nog bij mijn woning in de buurt en het parkeren zelf deed ik in centrum Arnhem. Onhandig. Eigen schuld. Suf, maar anderzijds: ik wilde wel bezwaar aantekenen. Ik was immers niet een hardnekkige niet-betaler, want ik wás wel de parkeeractie aan het betalen geweest, alleen aan een andere paal. Volgens mij moet de controleur dat kunnen zien, maar goed.

Het toeval wil dat ik enkele dagen ervoor een advertentie zag van boete.nu. Een organisatie(tje?) die een beroep heeft gemaakt van bezwaar maken tegen bekeuringen. Kostte 12,50 euro ofzo. Afrekenen via iDEAL. Ik heb in het verleden wel eens zelf bezwaarschriften gemaakt, om nagenoeg dezelfde reden, maar nooit dat een gemeente ofzo dan schreef: Okay, u heeft gelijk.

In dit geval dacht ik: laat ik eens boete.nu proberen om hierboven omschreven parkeerbekeuring aan te vechten. Je moet wel sowieso eerst de bekeuring betalen; daar ontkom je niet aan.

En wat schetste mijn verbazing enkele dagen geleden: ik heb het geld gewoon teruggekregen. De opgevoerde redenen waren legitiem bevonden. Scheelt toch bijna 7 tientjes (minus die 12,50 euro van boete.nu).

Misschien was het mijzelf ook wel gelukt, maar dan ben je toch snel een uurtje aan het uitzoeken en typen: dat kost meer dan 12,50 euro die ik nu kwijt was.

Ofwel: één keer geprobeerd dat boete.nu, maar wel succesvol!