Na de mondkapjesdeal volgt binnenkort de Corona App deal

Ik ben nooit zo met politiek bezig geweest, totdat er speciale spraakmakende mensen of debatten zijn; die vind ik, maar mate ik ouder word, wel interessanter. Misschien niet zo zeer om de uiteindelijke beslissingen die hier uit voortkomen, maar soms ook vanwege het taal- of communicatiegebruik. Hoe zonder gene zaken worden beweerd die leugens zijn enzo. Meer van dát. Nee, ik zal niet weer over de coronaperiode beginnen waar we, nu weten gelukkig veel meer mensen het achteraf, ont-zet-tend zijn voorgelogen en misleid om allerlei zaken. Ik zeg alleen: mondkapjesdeal.

Ik zit al heel lang in de digitale wereld. Als tiener hadden we altijd al een computer in huis staan, zo’n Commodore 64 en later Commodore Amiga. Omdat mijn vader gadgetfreak was en kon deelnemen aan een pc prive project in de jaren 80. En later ook zakelijk, in de ICT en digitale marketing. Nerdy ja, maar ik vind dit / mijn werk wel leuk. Érg leuk. Ook omdat het van deze tijd is, het is steeds belangrijker en grootster. Digitalisering is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken, denk alleen al aan Spotify, Netflix, YouTube, Facebook, enz.

Nu zag ik laatst een artikel dat de overheid vele miljoenen wil reserveren of zelfs toewijzen om de corona-app te blijven onderhouden. De mobiele app. Voor je telefoon. Miljoenen. Miljoenen? Las ik dat goed? What. The. Actual. Fuck. Ja. 20 miljoen euro.

Klik HIER voor het artikel in kwestie…
Het meest zorgwekkende: dit zegt Ernst Kuipers. Zelf weet hij niks van ICT. Niet erg. Daar heb je mensen voor om je heen. Maar dit is gewoon je reinste oplichting. Er worden hier heel veel mensen heel rijk van. Tarieven worden niet met één maar met zes vorken tegelijk geschreven. En de burger moet maar lijdzaam toekijken.

Als heb je 0 verstand van mobiele apps en techniek. Met onderstaand rekensommetje, heel plain & simple, kun je niet anders dan concluderen dat er hier weer voor miljoenen aan belastinggeld word verkwanseld, dat veel en veel en VÉÉL beter gespendeerd kan worden aan ik weet niet hoeveel andere betere zaken.

Okay, daar gaan we:
Er zal 20 miljoen euro beschikbaar zijn.
Stel dat een duur mobile of webbureau de app gaat ontwikkelen.
En zij kosten 150 euro per uur.
Dat betekent dat er meer dan 133.000 uur in te kopen zijn.
Dat staat gelijk aan 3.333 werkweken (40 uur per week).
En dat staat weer gelijk aan 64 jaar.
Kun je je voorstellen dat één persoon 64 jaar aan een project werkt?
Dat is natuurlijk in de praktijk nooit zo.
Bij zo’n mobile bureau, werken project managers, directieleden, ontwikkelaars, grafisch ontwerpers, etc. En er moet winst gemaakt worden.
Dus laten we zeggen dat 30 mensen 2 jaar lang aan dit project werken.
Bekijk dan opnieuw de CoronaCheck app.
Geloof je het zelf? Nee. Ik ook niet.

Dan is Nederland (althans, de politiek) volkomen nat gegaan bij de mondkapjesdeal, en dan met droge ogen gewoon 20 miljoen euro toewijzen aan één of ander waardeloos k..project. Pardon my French. Kan hier echt geïrriteerd over raken.

Gelukkig ben ik niet de enige die hierover struikelt. Kijk maar eens naar de commentaren onder het artikel op deze pagina