Ludovico Einbucketlist

Ja! Supertof dit! Ik wilde al eerder naar een concert van Ludovico Einaudi; je weet wel, die Italiaanse pianist met neoklassieke muziek. Veel mensen vinden zijn muziek te gek. Ik ook. Ik schreef er al eerder over. Concerten in Nederland waren snel uitverkocht en/of er werden woekerprijzen voor tickets gevraagd.

Gisteravond was ik aan het browsen Op De Internets, en toen zag ik via zijn officële website dat hij her en der concerten geeft dit jaar. Sommigen zijn niet te doen: in USA enzo. Maar ook in zijn thuisland Italië. Ik dacht: dat zal wel gelijk uitverkocht zijn, want deze meneer is overal ter wereld mateloos populair, laat staan in zijn eigen thuisland.

Maar………. wat schetste mijn verbazing? Drie concerten in Juni in Rome: er waren nog her en der wat tickets verkrijgbaar!? Op de tweede dag zelfs één ticket in de eerste ring, een rijtje of 6 van het podium.

PIK IN! Ik het boekingsproces door en dat ging easy peasy: een ticket was zo geboekt, officieel, betaald met PayPal garantie, annuleringsopties, wat kan mij nog gebeuren?

Gelijk maar via booking.com een hotel daar in Rome geboekt. Rome vind ik zo/zo. Twee keer geweest, maar niet echt één van mijn favoriete hoofdsteden (net als Berlijn overigens, maar dat terzijde).

Dus, gaaf bucketlist dingetje. Met de auto er heen is te ver (1600 km+), en een vakantie er om heen: dat was niet mijn bedoeling. Vorig jaar al in Italië weer geweest, en heb dit jaar wat andere bestemmingen in gedachten om te bezoeken.

Ludovico Einaudi live zien en horen. Supertof! Blij mee. Maar goed, het is nu januari. De 24e. Het concert is pas in juni. Een klein half jaartje wachten dus nog. Joe!

Dit is toch wel zijn ultieme meesterwerk vind ik: