Horrorfilms – Waarom ik er niks mee heb

Sommige mensen zijn helemaal foxwild van horrorfilms. Even zoveel mensen ook helemaal niet. Ik hoor bij die laatste groep. Omdat ik een bangerd bent? Moewah, nee. Ik heb de klassiekers wel eens gezien hoor: Saw, Evil Dead, etc. In de jaren 80 was het nog spannend: waren de films beter? Of was het gewoon indrukwekkender omdat er toen nog nauwelijks (goede?) horrorfilms waren. Zoals Nightmare on Elmstreet, en die met Jason, met witte masker, hoe heet die ook alweer? En dus ook het eerder genoemde Evil Dead.

Ik hou gewoon niet zo van het genre. Niet zozeer vanwege teveel bloed (hoewel ik daar inderdaad geen held in ben #watje) of schrikeffecten. Of misschien toch? Neh, ik maak mezelf wijs dat het vooral komt door de flinterdunne verhaallijnen.

HOE VAAK kun je in godesnaam wegkomen met het concept: er gaan een groep studenten in een bos in een klein hutje een nacht logeren. En ra ra, wat gebeurt er allemaal? Juist, het huisje is bezeten of bewoond door een enge entiteit. Die pakt vervolgens één de bewoners vast, neemt een hap uit zijn of haar trui en die is dan ook bezeten, en die moord de anderen uit. Dat duurt dan 1,5 uur. Film voorbij. Geen happy end. Gewoon een slachtpartij in een boomhut. En zo zijn er ongeveer 830.000 films gemaakt met ditzelfde concept. Zonde van mijn tijd, vind ik zelf.

Daarom dus geen horrorfilms voor mij. Te dun verhaal. Maak ik mezelf wijs. En teveel bloed en schrikmomenten. Toch. Misschien. Ik vond als kind ook de Thriller-videoclip van Michael Jackson al heul eng. Ja, wie niet van mijn leeftijd toen?

Mijn broer was wel gek van horrorfilms, en die keek met zijn kinderen ook zombiefilms en -series. Vind ik zelf niet zo ouderlijk verstandig, maar goed: dat is weer een ander verhaal.
Na het schrijven van dit blogje, Googlede ik even of ik kon vinden hoeveel horrorfilms er waren gemaakt met het thema “boshut”, en ja hoor, hele websites geven hier aandacht aan. Kijk alleen voor de gein maar eens naar deze drie websites…

https://ew.com/movies/18-best-cabin-woods-horror-movies/
https://screenrant.com/best-horror-films-in-the-woods/
https://wheresthejump.com/horror-movies-with-a-forest-woods-setting/