Junior zal nooit Senior worden

Er is nu veel media-aandacht over de nieuwe real life serie van Andre Hazes. Junior wel te verstaan. De zoon van de grootste volkszanger van Nederland. Van senior zijn documentaires en films gemaakt, en die waren wel interessant. An sich is het leven van Hazes senior niet zo heel spannend: samengevat was hij wél Nederlands grootste volkszanger die altijd meganerveus was als hij het podium op moest en een zwaar drank probleem had. Ook het begin van zijn interesse (en later: relatie) met die Rachel, was een beetje dubieus. Hij was al geïnteresseerd in haar toen ze nog niet eens volwassen was… Veel mensen houden van Hazes’ muziek. Of je nu normalitair van popmuziek of rock- of metalmuziek houdt, je vind (doorgaans) altijd wel één of enkele nummers van Hazes goed of leuk om te horen. Hij is zelfs bij veel in Nederland en België wonende buitenlanders populair. Dat zie je veel in de commentaren op bijvoorbeeld YouTube onder zijn video’s.

Maar dan heb je ook zijn zoon. Die staat eigenlijk alleen bekend om… tsja, sorry, om ‘de zoon van’, want volgens mij is het niet echt een hitmachine. Zoek je op YouTube naar “andre hazes junior”, dan zie je eerst veel video’s over zijn priveleven, pas na een tijdje scrollen enkele liedjes, waarvan ik eerlijk gezegd het liedje “Leef” nog wel grappig vind. Maar dat is ook al 7 jaar oud. Heeft hij nog wel andere hitjes gehad? Anyway, ik heb de Videoland serie dus nu ook gekeken. Een paar afleveringen.

En ik wilde hem eigenlijk na een half uurtje al afzetten. Want deze jongen heeft an sich wel een goed hart, maar gelooft ook wel erg in zichzelf. Misschien door de drank, drugs en zijn achternaam. Hij is bekender om de bijzaken dan zijn zangcarriere. En dan een hele serie daar van kijken? Het is me gelukt.

Conclusie: het is geen verkeerde jongen, maar jezelf ‘rockster’ noemen (Axl Rose is bijvoorbeeld wél een rockster; jij niet) en denken dat je bij de ‘Club van 27‘ kan horen: nee André Hazes Junior, zo’n artiest ben je nou ook weer niet.

Wel een grappig kroegnummertje dus:

Harry Vermeegen gaf ook even een kritische blik op de serie:

Foto-credits: ANP/Olaf Kraak