De Club van 27

Heel bizar. En bijzonder. De Club van 27. Wel eens van gehoord? Dat is een naam voor een club waar je niet bij wil horen. Het is namelijk een club van grote artiesten die allemaal op hun 27e levensjaar zijn overleden. Hoe dan. Wie dit zijn?

Wat denk je van: Amy Winehouse, Kurt Cobain (Nirvana), Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison van The Doors. Grote namen. Er zijn nog tal van andere (minder bekende) artiesten die allemaal 27 zijn geworden, maar dat is minder speciaal. Er zijn er ook zat die maar 26 of 28 zijn geworden.

Zouden de leden van de Club van 27 allemaal nu op één plek ergens in het hiernamaals (al ben ik dus absoluut alles behalve religieus) met elkaar een concert aan het geven zijn?

Ik kwam op dit fenomeen omdat Andre Hazes Junior in zijn documentaire hierover begon. Dat hij misschien wel bij die club zou horen, als hij ook maar 27 zou horen. Kerel. Je bent een volkszangertje uit Nederland. Hoe durf je dit te zeggen, als je bovenstaande namen ziet? Wel mooi: zijn voormalig partner Monique zegt zelf in beeld ook: “Nou, dat is wel érg overenthousiast om je daarmee te vergelijken” (of woorden van gelijke strekking)

Anyway, meer over de Club van 27 vind je op Wikipedia
Of op deze pagina