En toen werd ik ineens ziek. Heel ziek.

Tsjongejongejonge. Wat een sof. Ik had zo uitgekeken naar mijn roadtrip in Zuid Frankrijk, je weet wel, waar ik al 300x over had geschreven, want “bucketlist”. ‘s Maandags (3 oktober) zou ik vertrekken, maar de donderdagavond ervoor werd ik al wat misselijk. En vrijdag werd ik misselijker. En zieker. En zaterdag werd ik vrij ziek en zondag héél ziek. Beroerd. Heel slecht was ik.

Natuurlijk, het aloude cliché: mannen gaan bijna dood als ze een griepje hebben. Dus ik wilde er ook niet teveel over piepen. Op dat moment. Achteraf (zoals nu) doe ik dat dan maar, want tsja, IK MOET OOK MIJN EI KWIJT! 😉

Veel liefde bezorgde berichten van vrienden en vriendinnen, collega’s en familieleden, maar ik wilde niks. Eigenlijk alleen rust. Geen goedbedoelde tips over wat ik wel of niet moest eten en drinken. Dat wist ik zelf wel. Althans, ik kon niet zoveel hebben, dus was al blij áls ik wat binnenkreeg.

Heel rare ‘cravings’ had ik ook. Warm eten moest ik niets van (w)eten. Fruit? Groenten? Nee. Mits, vloeibaar. Dat wilde ik. Ik moest experimenteren. Water? Yoghurtdrank? Chocomel? Het laatste deed wonderen een keer midden in de nacht. Natuurlijk een bom kcal, maar vergeet niet: ik kreeg verder helemaal niets binnen!

Bah. Wat zagen de dagen er uit zeg. Veel op toilet, maar zonder resultaat. Want had ik nu buikpijn omdat ik niks at, of kreeg ik het gewoon niet binnen om andere redenen. Waarschijnlijk het norovirus werd me verteld. Googlen dan maar. Moet je nooit doen als je ziekig bent, want dan kom je altijd wel weer op een sinistere website uit die zegt dat je nog 3 dagen te leven hebt als je je nagel hebt ingescheurd. Toch gedaan, en in iedergeval kwam ik op deze website uit. Redelijk ‘legitiem’, hoewel ik ze in de coronaperiode niet heel hoog had staan: www.rivm.nl/norovirus. Ik had, dat klinkt nu wel funny, zelfs pijn in de achterkant van mijn bovenbenen, van de toiletbril.

Dat dus. Mijn trip is niet doorgegaan, en ik heb één tot anderhalf week vooral veel:
a) op het toilet gezeten, b) onder de douche gestaan en c) naar het plafond (en tv) gestaard. God man, wat was ik er slecht van.

Nu 1.5 week verder; het gaat beter, maar topfit voel ik me nog niet.
Ik ben een man. Ik was immers bijna dood, weet u wel 😉
Die trip haal ik nog wel in. Binnenkort.