Een superinteressant fijn en nieuw ontdekt YouTube kanaal!

Al eerder schreef ik over hoe je op YouTube ineens terecht kan komen op interessante video’s of zelfs hele kanalen. Zo ook vanmorgen. Ik zag een video aanbevolen van een jongen met meer dan 1 miljoen abonnees: dat moet dan wel iets speciaals zijn. Natuurlijk heb je ook (vind ik) kanalen met gasten met stompzinnige gaming video’s, maar dat zocht ik niet. Dit ging over reizen. Deze jongen, Zuid Afrikaan, is een blanke, fitte gast die niet bang is om juist buiten de reispaden te bewegen. Zo komt hij dus in de rauwe gedeelten van landen als Venezuela, Colombia maar ook in Europa: Bulgarije, Italië (Napoli).

Napoli ben ik in 2017 geweest. Een rauwe maar sfeervolle stad, die ik vooral wilde bekijken vanwege de historie die Diego Armando Maradona daar heeft opgebouwd. Hij is een godheid daar. En dat is logisch, als je weet dat hij in de jaren 80 het zo arme en in voetbal niet succesvolle Napoli meermalen landskampioen maakte. Enfin, deze YouTuber gaat ook door het extreem rauwe Napoli. De buitenwijken. Waar je beter niet kan filmen.

Ik zit dus al, tussen het werken door, steeds fragmenten te kijken van zijn reisreportages. Mooi hoe hij zichzelf niet zo centraal zet in zijn video’s, maar dat hij echt probeert connectie te maken met de mensen van het land dat hij bezoekt en dat hij ook het echte land laat zien. Het rauwe en eerlijke dus. En het schokkende en armoedige soms dus ook. Een beetje gek is hij wel, want alles wat hij ziet of krijgt aangeboden qua drinken of eten neemt hij tot zich. Je moet maar durven.

Check het kanaal hierrrr

Hieronder zijn bezoek aan Napoli. Het echte rauwe gedeelte.