Je zou mij maar als buurman hebben

Ik woon in een appartement. Soms heb ik van die vlagen dat ik denk; ik wil en kan verhuizen, maar… is dat dan maar tijdelijk ook? Zoals dit appartement ook ooit tijdelijk was bedoeld. Mijn droom is nog steeds om in Engeland te wonen. Maar wanneer is de timing rijp? En, … idealiseer ik het niet allemaal? Hierover schreef ik HIER wat eerder over.

Ik woon alleen en heb soms m’n twee fluffy jongens (de Pembroke Corgi’tjes) over de vloer. Soms mis ik dan wel een tuin, maar an sich woon ik wel prima in mijn huidige appartement in Arnhem Noord. In een appartement woon je vlakbij en met anderen. Wil je echt herrie maken, dan moet je eigenlijk vrijstaand gaan wonen. Of het bekende ‘hutje op de hei’.

Omdat ik nog wel eens fors (qua volume) gitaar speel (80% wel met koptelefoon hoor), kán het zijn dat ik andere mensen stoor. Maar ik prijs mezelf best gelukkig met een uberrelaxed buurmeisje. In al die jaren kwam ze maar één keer aan de deur met de bescheiden vraag, “of ik een nieuwe gitaar had”. Want dat was merkbaar. Schattig toch! 😉 Ik begreep de hint.

Ik zag haar van de week op straat lopen, en dacht: sjee, het is niet vanzelfsprekend dat ik die herrie maar kan produceren. Dus ik stuurde haar via Greetz een (bedank)kaartje met wat chocola. Als een soort troost, met de inleiding: “Je zou mij maar als buurman hebben, met dat gejank op gitaar soms en blaffende corgi’s”. Het is nogal een blaffend ras. Alert noemen ze dat. Irritant noem ik het soms. Een kleurtje, een geluidje, een skateboard buiten, de postbode (hoe cliché) en zelfs de ringtone van mijn telefoon. Bij alles vinden ze dat ze mij moeten waarschuwen. Eigenlijk heel lief, maar ook onhandig.

Haar reactie was priceless: zie afbeelding. Je moet wat voor elkaar over hebben, he? (Electrisch) gitaarspelen is voor mij een uitlaadkleppie. Net als hardlopen. Als je druk bent (prive en zakelijk), dan moet je ook ontladen. Daarom maak ik regelmatig mijn reisjes, zoals afgelopen weekend weer Antwerpen (HEERLIJKE stad blijft dat, binnenkort meer over de avonturen aldaar), sport ik regelmatig en.. speel ik dus electrisch gitaar. Hard.

Thanks buuf!