Je dromen achterna? Neh, veel te vermoeiend

Dat is nogal vermoeiend. Chasing your dreams. Je dromen achterna. Ik wacht liever totdat die dromen op hun bestemming zijn, en dan loop ik er wel in één streep naar toe. Flauw grapje natuurlijk. Vanaf klein kind af aan ben ik, zoals menig jochie, autofreak. Meestal rij ik 3 jaar in een auto, en dan wil ik weer wat anders. Heeft ook met courantheid te maken natuurlijk; als je een groot bedrag voor een auto hebt betaald, en je rijdt er een paar jaar en x kilometer mee, dan heeft het ook zin om de auto weer te verkopen of in te ruilen, zodat je uit financieel oogpunt ook niet teveel afschrijft. Dat heeft echter met timing te maken. En ook kennis natuurlijk. De autobranche is een beetje raar de laatste twee jaar. Vorig jaar gebeurde er iets geks in de occassionsmarkt: auto’s werden duurder. Schaarste naar bepaalde (courante, kleine) modellen bijvoorbeeld.

Wat mijn droom nu is? Ik heb al lang geleden in een automagazine eens gezien, dat ze een autootje kochten voor 500 of 1000 euro, die met winst verkochten, en voor dat bedrag een betere auto kochten, en dan die weer met winst verkopen, zodat je bedrag steeds meer opliep. Op een gegeven moment kochten ze auto’s van meer dan 10.000 euro. Ze begonnen dus met een auto van 500 euro. Je moet dan wel weten wat je doet. Je kunt een auto van 500 euro niet voor 10.000 euro verkopen: daar zitten natuurlijk veel verkochte auto’s, tijd, energie etc tussen. Dat lijkt mij een leuk experiment.

Maar ook vakmatig gewoon met auto’s handelen. Dat klinkt dat gelijk zo fout, he? Autoverkopers/-bedrijven hebben niet de beste naam of reputatie; het lijkt mij gewoon toch leuk, om onderscheidend te zijn met een merk dat misschien helemaal niet onderscheidend is. Courante auto’s zijn bijvoorbeeld Volkswagen Polo’s of Golfs, of Mini’s, of Kia Picanto’s. Niet echt spannende auto’s, maar de markt is wel groot. Ga je naar specifiekere auto’s, zoals Mazda MX5’s, Audi TT’s, etc. dan is de doelgroep gewoon kleiner. Maar de fun is wel groter. Ik moet maar eens nadenken, hoe en wat ik ga doen, maar het begint wel steeds meer te jeuken om dat er vooralsnog náást te doen, voorlopig quit ik mijn dayjob nog niet hoor, maar als je een auto wil kopen, vraag me gerust: ik heb voor mezelf en voor anderen nog nooit een slechte (2e hands) auto gekocht of laten kopen.