Hoe OnlyFans heel veel om zeep helpt

Op YouTube kwam een video voorbij van Piers Morgan; de Britse beroepscriticus. Wie kent hem niet? Hij had een dame uitgenodigd die succesvol is op het OnlyFans-platform. Ze had zelfs haar advocatenopleiding er voor gestopt, want ze verdiende nu immers zoveel meer geld dan dat ze ooit zou verdienen met haar advocatenbaan. OnlyFans is een platform die de laatste jaren erg populair is geworden: een wereldwijde miljarenbusiness. Eigenlijk is het een soort YouTube maar met 18+ content (video’s, foto’s, etc). Je moet betaald abonnee worden van iemand waar je blijkbaar veel van wil zien. An sich is dat al vreemd, want het hele internet staat vol met 18+ materiaal die je binnen 1 seconde gratis op je scherm kan toveren, maar okay.

Terug naar de succesvolle OnlyFans-dame. Je zou denken: iemand die die studie aan kan, zou wat intellect moeten hebben, maar je kunt ook op andere vlakken heel onintelligent zijn. De video heb ik hieronder bijgesloten. Het word interessant om te horen wat de dame met bruine als tegengeluid zegt. Ze somt even wat feiten op, die vrij vertaald zijn:

Een gemiddelde contentmaker op OnlyFans verdient 200 euro per maand.
Slechts 1% verdient meer dan 2500 euro per maand. Dat is omgerekend 15 euro per uur, wat weer neerkomt op hetzelfde uurloon als werken bij McDonalds (ze zijn Amerikaans, dus ik heb de US Dollars naar Euro’s omgezet, en ik weet niet wat een volwassen iemand in Nederland bij McDonalds verdient, dus ik neem dat voor correct aan).

De dame die haar studie afbrak en nu dus succesvol is op OnlyFans is een uitzondering. Deze uitzondering word je niet alleen als je er fysiek goed uitziet, maar ook verstand heb van business en fraaie content maken (denk aan video-editing, poseren, belichting, etc).

Het gevaar is, en dat gaf de brunette aan in onderstaande video, is dat veel (met name) meisjes beïnvloed zullen worden door mensen die succes hebben op OnlyFans. Ze gaan zelf experimenteren met fotos en videos, in de hoop ook rijk te worden. Er zitten alleen wat nadelen aan, die ze niet op dat moment goed beseffen. Stel dat het niet lukt om door te breken, dan sta je wel met je hele hebben en houden op internet. En dat is niet zo tijdelijk. En dat allemaal voor relatief weinig geld. Héél weinig geld.

Dus je bent een meisje van 18, 20, 22 jaar, name it, je gaat uit de kleren op internet, je vangt 150, 200 euro, en omdat je je meer wil verdienen, verleg je ook je grenzen. Maar dan lekt het uit dat jij op internet staat; je foto’s gaan rond op je werk, bij je vrienden, noem maar op. Had je dat bedacht toen je er mee begon? Of zag je jezelf alleen in een grote villa, aan een zwembad, met een nieuwe Porsche voor de deur? Dat is dus maar voor weinig weggelegd. Het is gevaarlijk. En misschien zelfs verwerpelijk? Want als dit soort foto’s uitlekken, heb je dan nog een fijn leven? Kun je dan nog terecht bij een bepaalde werkgever? Of word je wel serieus genomen door vrienden, familie, etc? Is het echt die paar honderd euro per maand waard (en dan ook maar tijdelijk, want dit hou je geen 6 maanden vol) om vereeuwigd op het internet te staan?