Hoe de landelijke verkiezingen werden gedomineerd door Wilders

En zo kozen bijna 2 miljoen mensen PVV cq. Geert Wilders deze week bij de landelijke politieke verkiezingen.

Ik heb NIET op hem gestemd. Maar niet omdat ik echt tegen hem ben hoor. Ik had wat andere belangen. Ik ben niet heel links en ik ben niet heel rechts. Maar je moet het doen met de beschikbare partijen en kandidaten. En geen enkel programma is 100% sluitend op jouw situatie, wensen, eisen, etc. Wilders is wel wat milder (Geert Milders) geworden in de loop der tijd, maar Islam-fan is hij nog steeds niet.

De reden dat Nederland zó massaal op Wilders heeft gestemd is zo vreemd niet. Er zijn allemaal mensen (vooral Links) die zwaar verbaasd en teleurgesteld en boos zijn. Dat ‘die extreem rechtse Wilders zo groots heeft gewonnen’. Maar, a) dat beeld van extreem rechts klopt niet (meer): zijn punten met betrekking tot onder andere zorg zijn behoorlijk links en b) het is een veel gezien fenomeen. Als het land jaren- en jaren is bestuurd door een specifiek type kabinet en het is één grote zooi geworden (dat mogen we wel zeggen hier in Nederland, met al die Rutte-kabinetten) dan is het logisch dat men eens een tegenbeweging wil maken en aan de macht wil zien.

Wilders was erg sterk in die waanzinnige Corona-periode waar we écht écht door de regering ont-zet-tend zijn voorgelogen. Harde feiten en bewijzen liggen op tafel. Niks wappies aan hoor, maar dat is een andere discussie. Big Pharma hebben hier miljarden aan verdiend. En wat politieke hotemetoten hadden inderdaad bepaalde belangen om iedereen maar die vaccins ingespoten te krijgen (lees: verkocht te krijgen). Feit.

Anyway, terug naar Wilders. Het is niet zo gek dus dat mensen na jaren van armoede, ellende, crisissen (van ‘Groningen’ naar ‘het Corona-beleid’ tot en met de overkill aan immigranten-stroom en huizentekorten, toeslagenaffaire, etc. etc. etc. etc.) een ander geluid willen zien en meemaken.

Nogmaals: ik heb niet op Wilders gestemd, maar ik begrijp heel goed waarom zoveel mensen dat wél hebben gedaan.

Of het een zooitje gaat worden? Dat is makkelijk roepen. We KOMEN al uit een zooitje. Uit een behoorlijk zooitje. We zullen het zien. Veel erger kan het haast niet worden?