Het bereik van dit blog

Ik begon dit blog ooit puur voor mijzelf. Je zou dan denken; dan kun je het ook gewoon in een lokaal Word-bestandje kwijt, in plaats van online zetten. Daar zit wat in.

Met relatief veel digitale marketing kennis dacht ik: ik kan dit hele blog wel optimaliseren, zodat het zo snel mogelijk door zo veel mogelijk mensen word gevonden, maar nee… Dát hoeft dan ook weer niet. Ik heb er dus weinig moeite voor gedaan; ik blog maar gewoon wat hersenspinsels van mij af, en ik zie in de statistieken dat het oploopt en oploopt qua dagelijks bezoekers en nieuwsbriefleden. Gewoon leuk. Eigenlijk zit er niet echt een thema of rode draad in de onderwerpen, zoals je misschien al gezien hebt. Ik ratel de blogs ook bijna altijd in één keer van mij af. Daarom heb ik ook aangegeven dat er her en der stijl- of schrijffouten kunnen zitten. Het is geen formele tekst of schrijven.

Ik ben in zakelijke correspondentie heel secuur op de Nederlandse taal, zowel bij verzenden als ontvangen, maar op dit blog dus wat minder. Net als WhatsApps. Het gaat om luchtig en snel communiceren, dan hoef je niet alles punctueel goed te schrijven; dat snapt iedereen.

Al is het soms wel lastig lezen als mensen geen interpuncties gebruiken, zoals mijn neef. Acht of negen zinnen achterelkaar, worden als één zin geschreven. Lastig lastig.

Anyway, leuk dat de bezoekers dus organisch (zonder moeite gedaan te hebben op gebied van online marketing) omhoog lopen. Toch mensen die die onzin van mij lezen.