Hamburgers in alle soorten, maten, smaken, stijlen en prijzen

Ja, luchtiger kan het bijna niet. Dat moet ook kunnen. Blogjes en artikelen hoeven niet alleen maar over politieke statements, de filosofie van het leven of andere complexe zaken te zijn. Ik heb ook wel eens wat geschreven over consumptie-ijs. Sloeg nergens persé op, maar dat gaat dan ineens even in mij om.

Nu onderwerp ‘hamburgers’.
De meesten van ons houden wel van lekker eten. En een deel van deze ‘meeste mensen’ zijn van een goede hamburger niet vies. Het is een eenvoudige uitvinding. Een stukkie vlees, een hoop saus, wat minimale groenten en een broodje.

Alleen, er is toch een behoorlijk verschil tussen al die hamburgers. Logisch. Je hebt die halfkunststof-hamburgertjes van grote fast food keten met de M. Die van de concurrent (Burger King) zijn al vele malen beter. Die hebben echt vleessmaak. Maar tegenwoordig is het natuurlijk ook een enorme hype of trend om allerlei vegetarische hamburgers te maken. All fine by me.

Een stapje hoger zijn de hamburgers die van snackbars, cafetarias of foodtrucks komen. Die worden nog een beetje op maat en met de hand in elkaar gezet. Nog een stap hoger zijn de cafés en restaurants. En in dat laatste segment heb je natuurlijk tal van kwaliteitsverschillen. Sterrenchef die hele gourmet-hamburgers maken. Soms overdreven met de duurste truffelsnippers of goudlaag-sausjes (ja echt waar).

Zo zie je maar: hamburgers: van een paar cent (jaaa, die ranzige opwarmhamburgers uit de supermarkt: die zouden verboden moeten worden) tot en met de 5-sterren hamburgers.

Voor iedereen wat wils toch?