Frequencies, subliminals, enzo. Wat?!

Zweverige dingen. Ik heb er niet zoveel mee. Nooit gehad. Maar wat is zweverig, eigenlijk? Alles anders dan het aardse? Ik hou snel op met deze termen, want als je er niks mee hebt of had, ben je nu al afgehaakt. Wat ik snap. Had ik ook gedaan. Alleen, herken je dit niet? Dat je soms dingen ziet of meemaakt, die niet zo 123 zijn te verklaren? Wat zou dáár achter zitten? Hoe kán dat? Moet alles verklaarbaar zijn? Pragmatisch als ik ben wel, eigenlijk. Ik ben ook niet van de religies: overtuigd atheïst, eigenlijk. Ik heb nooit bewijs gehad voor het bestaan van (een) God, ofzo. Ik geloof dingen als ik ze zie. Óf dat ik ergens door overtuigd ben geraakt.

Enige tijd geleden kwam ik op YouTube, waar anders, in aanraking met een urenlange durende video, die bepaalde frequencies afspeelt. Wat? Ja, precies. Ik was eigenlijk op zoek naar rustgevende muziek tijdens het werk. Ik gebruikte hiervoor Ludovico Einaudi pianomuziek, maar door priveomstandigheden kan ik deze muziek niet zo goed meer verdragen.

Dus, ik zocht een alternatief. Van het ene clipje naar het andere, kwam ik dus op rustgevende muziek: geen zangstemmen, geen snerpende gitaren of indringende pianogeluiden, maar rustig kabbelende muziek. Nog iets verder kijkend, kwam ik op allerlei video’s waar met name de audio belangrijk is: ze spelen (schijnbaar) op een bepaalde frequentie geluid af, waardoor je bijvoorbeeld rustig kunt worden. Er worden tal van frequenties aanbevolen voor verschillende doeleinden: om te werken, om iets of iemand te vergeten, om zen te worden, noem maar op. Iets verder onderzoekend, kwam ik op zogenaamde “subliminals” uit. Dat laat zich ook wat lastig uitleggen, maar zoek maar eens in YouTube: voor ieder wat wils. Of het werkt? Geen idee, ik heb er wel wat geprobeerd, maar je weet pas of het werkt, als je er bewijs voor terugkrijgt. Denk ik 😉 Het vreemde, of misschien wel: mooie, je kunt het afspelen terwijl je slaapt. Blijkbaar neem je dit in je onderbewustzijn toch op. Ben erg benieuwd naar jouw ervaringen of gedachten hierover!

Puur als voorbeeld (dit was de eerste hit op YouTube, toen ik naar subliminal zocht), een bijna 10 uur durende video (lees: audio) die je blijkbaar af moet spelen om meer zelfvertrouwen te krijgen, je blijer te voelen en gemotiveerder te raken.