Einde 2021 bijna in zicht

Het gaat te ver om voor dit luchtige blogje een heel eindejaarsoverzicht te maken, maar ik kijk terug op een heel prettig jaar. Ondanks dat fucking corona-virus en alles eromheen. Daar ben ik nu wel foxwild van. Al dat tegenstrijdige geleuter vanuit Den Haag, en vooral veel burgers die alles maar slikken, ondanks dat ze steeds kunnen lezen dat veel zaken niet werken of helpen. Maar goed, even los daarvan: dieptepunten in het nieuws zoals de moord op Peter R. de Vries, hoogtepunten zoals het F1 Wereldkampioenschap van Max Verstappen (ik denk dat ik de laatste ronde wel 60x opnieuw heb gezien, in allerlei talen). Daarnaast nog andere hoogtepuntjes: van klein tot groter en ook veel nieuwe leuke mensen ontmoet. Meer dan in voorgaande jaren, vreemdgenoeg.

Dus eigenlijk niks van corona-isolatie op dát gebied meegemaakt. Veel gitaar gespeeld, tripjes gemaakt naar onder andere Berlijn, Brugge, Brussel (allemaal met de letter “B” ja), Praag en diverse keren Antwerpen: dat blijft een heerlijke stad op slechts 2 uurtjes rijden vanaf Arnhem. Ennuh, een beetje opgelaten over het feit dat ik dit jaar iets meer een gamer(tje) ben geworden: ik installeerde op mijn bloedsnelle PC een F1 simulator, ging om en kocht er ook nog zo’n setje bij met stuur en pedalen. Nerdy, kinderachtig? Ja, kan allemaal, maar blijkbaar doen alle professionele F1 coureurs dit, want het is zo realistisch. En dat kan ik bevestigen: meine Gute, wat gaaf toch, eigenlijk, wel. En ik heb serieus het gevoel dat het écht bijdraagt aan je chauffeursskills: het gedrag van een auto met snelheid in een bocht, ook met regen, enz.

Anyway, voor 2022 hoop ik dat ik minstens zo’n goed jaar of beter nog heb dan 2021! Goede voornemens heb ik niet echt: behalve misschien dat ik wil blijven hardlopen zoals ik dat nu al deed, en mijn maandelijkse 60 km minimum misschien iets kan verhogen, naar 75 per maand? Mooi getal, toch? En wat minder alcohol: niks ernstigs, maar bij een dreiging tot gezelligheid, werd er (vooral) rode wijn ontkurkt. Hilariteit alom toen ik zat te kloten met een kurketrekker, terwijl dat na 1,5 minuut aanklooien een schroefdop bleek te zijn. Goed. Hebben we het niet meer over. Subtiel kreeg ik later een “electronische wijnflesopenener voor dummies”. Ja ja, dank dank.

Nu de motivatie en energie nog, want daarnaast werk ik ook gewoon nog. “Veel” eigenlijk, misschien wel “teveel”. Daardoor zijn ook wel wat contacten gesneuveld, to be fair. Maar goed, dat is nu eenmaal mijn leven: work hard, play hard. Ben blij met het vele werk en ik geniet van mijn werk: de eindresultaten van hard en goed werk is bijna verslavend. Nog even los van de dingen die daardoor ook nog prive mogelijk zijn.

Ofwel, 2022: bring it on! Ik wens iedereen een allerbest, gezond, succesvol en prettig 2022 toe.