Een nieuwe held. Soort van.

Het mooie van YouTube is dat je tijdens het browsen en kijken van video’s (ik kan hier soms helemaal in verloren raken) tips krijgt op basis van je bezoek- en kijkgedrag. Mijn YouTube kanaal komt vooral met suggesties over auto’s en Formule 1, gitaren & muzikanten, soms wat Corgi’s, soms wat over de Johnny Depp-case en soms flauwe grappen. Precies zoals ik mezelf zou schetsen ja.

Kijk je veel F1 video’s, dan krijg je af en toe ook suggesties over motorsport. Best slim, want hier lag mijn interesse nooit. In het verleden hoorde ik kennissen en vrienden altijd wel over motorracen, maar het pakte mij nooit. Hoewel ik soms vlagen heb van: “zal ik toch mijn motorrijbewijs eens halen?”, laat ik die gedachte ook wel weer vaak varen omdat ik denk dat dat beter is. Vooral voor mijn veiligheid. Ik ben nogal een snelheidsfreak, schreef ik al eens eerder. Alleen als ik alleen in de auto zit hoor. Met name. En ik hou alleen van wegracemotoren: choppers enzo, dat vind ik maar niks. Dus die snelle buikschuivers. Nee, Chris, beter van niet. Ik hou het wel op auto’s.

Neemt niet weg dat ik ineens in een filmpje van Valentino Rossi terecht kwam. De kleine Italiaan die al jaren, of eigenlijk decennia, de wegrace-motorensport (ook wel MotoGP genoemd) domineerde. Kijk je één filmpje op YouTube, kijk je er nog één, zit je ineens een paar documentaires te kijken.

Nu heb ik zijn carriere te laat ontdekt. Hij racet niet meer, niet op motoren althans. Nu zag ik dat zijn geboortedorp he-le-maal geValentino-Rossi’t was. Zal vast geen goed Nederlands zijn, maar goed: het is leuk te zien dat zo’n dorp he-le-maal om Valentino Rossi heen is ‘gebouwd’. Van merchandise en signing tot en met zijn eigen restaurant Da Rossi.

Dit jaar staan weer een aantal trips op de planning; corona is nagenoeg voorbij, dus het is er weer tijd voor. Recent terug uit Schotland met de cabrio #heerlijk, en nu oa weer Italië opzoeken maar dan regio Bologna & Comomeer. Op een uurtje, of anderhalf, rijden ligt het dorp van Valentino in kwestie. Misschien toch maar eens een paar uurtjes bezoeken.

Vakanties. Tripjes. Zo lekker. Zin in.

Hier even een impressie van een video van Valentino Rossi als hij in Tavullia aankomt.
Een beetje zoals Maradona terugkwam in Napoli (niet zijn geboortedorp natuurlijk, maar wel een Italiaanse stad die Diego Maradona op de kaart heeft gezet; maar dat is een ander verhaal)