Een leven na je huidige leven

In een gesprek met een goede vriendin, kwamen we ineens op het hiernamaals. Althans, of je gelooft of er nog een leven hier na is. Na je huidige leven. Dus dat je reincarneert. De vraag kwam eigenlijk voort uit ‘wat zou een perfect leven’ zijn?

Ik antwoordde als gein: ongelimiteerd pizza eten zonder aan te komen en een Ferrari cabrio.

Gein natuurlijk. Wat ik ook mooi vind: wat zou je doen, als je één wens mocht doen die ook echt uit zou komen? Antwoord: “Mijn wens is dat alle wensen die ik doe uitkomen”.

Reïncarnatie dus. Soms denk ik: er kan wel degelijk meer zijn tussen hemel en aarde, daarover blogte ik al eerder. Maar dan bedoel ik meer energiebanen. WOW, zweverig? Nou, ja, misschien. Maar alles is energie. Sommige dingen zijn geen toeval. Dat je iemand ontmoet of iets op je pad komt, of iets dat je toekomt of overkomt. Niet altijd is alles maar toeval. Dat ineens iemand je belt, waar je nét aan zat te denken.

Mijn vader was altijd gek op de zee. Kon hij uren naar turen, en terugdenken aan zijn internationale carriere op grote schepen. Daar komt vast ook mijn reislust vandaan. Als zee-freak had ik hem graag gegund dat hij dan als vis of zeemeeuw terug zou komen. Hele dagen in en rond en over de zee vliegen. Heerlijk.

Vind ik ook zo ‘mooi’ bij streng gelovigen: die zetten hun hele huidige leven opzij, om een God te dienen, om hierna een beter leven (in de hemel e.d.) te krijgen. Why? Want dit tweede, volgende leven is géén gegeven. Geen hard feit. Zij geloven daar wel in, okay, maar het is niet wetenschappelijk bewezen. Dus je hele huidige leven zo invullen, omdat er mógelijk, misschien of zelfs “hopelijk’ een volgend leven is.

Wat ga je dan in dat volgende leven wél doen, wat je nu niet wil of kan doen….?