Dun is niet okay!

Nee, het gaat niet over je of iemands postuur. Het gaat over pizza. Ik ben altijd verbaasd als mensen zeggen: “oh, heerlijk, ik heb een pizza daar en daar gegeten, met een heerlijk dunne bodem”.

Waarom is een dunne bodem goed? Zo is de pizza nooit bedoeld. Het hoeft ook niet het andere uiterste te zijn, zoals de Amerikaanse pizza waar je vooral op veel deeg zit te knagen, maar een flinterdunne pizzabodem: zo is het nooit bedoeld of uitgevonden. Waarom is dat lekker? Ieder zijn smaak, maar het komt een beetje over alsof je zegt:

– Ah, lekker, een taco met heel weinig vulling: lekker dun!
– Een broodje met nauwelijks beleg: oh, heerlijk, lekker dun!
– Een kroket met heel weinig vulling: hmmm, heerlijk zo’n dunne kroket!
– Spaghetti met heel waterige saus: hmm, heerlijk dunne saus!
– Een crepe met flinterdun aangebrachte Nutella: hmm, heerlijk zo weinig chocoladesmaak!
– Ga zo maar door en ga zo maar verder…

Did I make my point? Ja, he? Dus stop er mee om dunne pizzabodems te roemen. Het zou verboden moeten worden. En nee, pizza’s in Italië zijn niet per definitie altijd lekkerder; ook zo’n hardnekkig suf fabeltje, maar daar had ik HIERRR al eens over getypt. Je kunt er maar druk mee zijn!